Διαφωνία ανακριτή – εισαγγελέα προέκυψε για την προφυλάκιση του 30χρονου Ελληνα που κατηγορείται για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin τον Μάιο του 2010. Για την τύχη του κατηγορουμένου καλείται πλέον να αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Ads

Νωρίτερα, είχε αφεθεί ελεύθερος ο πρώτος ύποπτος, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο που αφορά τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κατοχής εκρηκτικών και έκρηξης που, όπως διευκρινίστηκε, αφορούν την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ» που είχε προηγηθεί της Marfin.

Στον κατηγορούμενο, που είναι 32 ετών ομογενής από το Καζακστάν, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης, δύο φορές τον μήνα, σε αστυνομικό τμήμα.

O ανακριτής έκρινε πως δεν υπάρχον επαρκή στοιχεία για την προφυλάκισή του, καθώς υπάλληλος του βιβλιοπωλείου, ο οποίος αρχικά  είχε επιβεβαιώσει ότι ο κατηγορούμενος είχε ομοιότητες με έναν από τους δράστες της επίθεσης, όταν του έδειξαν έδειξαν νέες φωτογραφίες του 32χρονου, κατέθεσε ότι δεν τον αναγνωρίζει. Ανάλογη κατάθεση έδωσε και ένας εκ των αυτοπτών μαρτύρων. 

Ads