Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο διοικητής της Ασφάλειας Χαλκιδικής που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα παρασκευής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων που εξαρθρώθηκε στη Χαλκιδική.

Ads

Πριν αφεθεί πάντως ελεύθερος προέκυψε διαφωνία μεταξύ του β’ ειδικού ανακριτή Σωτήρη Μπακαϊμη και του εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάμπρου Τσόγκα ως προς την προσωρινή κράτηση ή μη του κατηγορούμενου, με τον δεύτερο να είναι υπέρ της προφυλάκισης.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα κληθεί να άρει τη διαφωνία και με βούλευμα που θα εκδώσει το προσεχές διάστημα θα αποφανθεί για την προφυλάκιση ή μη του κατηγορούμενου.

Στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ο διοικητής της Ασφάλειας Χαλκιδικής αρνήθηκε τις κατηγορίες που του καταλογίζονται. Φέρεται να είπε ότι εδώ και πολλά χρόνια διατηρούσε κοινωνικές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας security που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης αλλά προσπάθησε να διαχωρίσει τη θέση του, λέγοντας ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις παράνομες δραστηριότητές του. Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι η ενημέρωση του αναφορικά με τη λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας και συσκευασίας των λαθραίων τσιγάρων, ήταν ότι λειτουργούσε με νόμιμη άδεια.

Ads

Διώξεις για κακουργήματα στους εμπλεκόμενους σε κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων