Eλεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 55χρονος από τον Ανάφωνα Λέσβου, ο οποίος  την περασμένη Τετάρτη πυροβόλησε κατά τεσσάρων προσφύγων που βρίσκονταν σε κτήματά του στην περιοχή.

Ads

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας stonisi, η απολογία του 55χρονου, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες.

Αρκετοί μάλιστα από το χωριό του, τον Αφάλωνα, βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια για συμπαράσταση, παρά την παραίνεση του δικηγόρου του 55χρονου, Παναγιώτη Κουφέλου για το αντίθετο, λόγω των σε ισχύ ακόμα μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο 55χρονος, παντρεμένος με δύο παιδιά, βοηθός ξυλουργού ανέφερε κατά την απολογία του ότι βρίσκονταν σε άμυνα. Συγκεκριμένα εξιστορώντας τα γεγονότα, σύμφωνα με τον ίδιο, την Κυριακή του Πάσχα, τα ίδια άτομα (σ.σ. τα οποία πυροβόλησε τις επόμενες ημέρες) βρίσκονταν στα κτήματά του και του έκλεψαν δύο ζώα. Το σκηνικό, επεσήμανε ότι επαναλήφθηκε την Τρίτη του Πάσχα με την αρπαγή πέντε κατσίκων και την Τετάρτη τους είδε εκ νέου. «Βρισκόμουν σε άμυνα και ήθελα να προστατέψω τη ζωή και την περιουσία μου, με έχουν κλέψει κι άλλες φορές», ανέφερε και ζήτησε συγνώμη, ενώ πρόσθεσε ότι μπορεί να ζητήσει συγγνώμη και κατ’ ιδίαν στα θύματα.

Ads

Πολύ θετικό έκρινε το ότι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ο δικηγόρος του 55χρονου, Παναγιώτης Κουφέλος, ο οποίος τόνισε stoni ότι «Συνεκτιμήθηκαν από Εισαγγελέα και Ανακρίτρια το ήθος του κατηγορούμενου, το ότι δεν είχε την πρόθεση να σκοτώσει, ότι φοβήθηκε για τη ζωή του, ο πρότερος έντιμος βίος, ο χαρακτήρας και το λευκό του ποινικό μητρώο. Ευχαριστούμε τη δικαιοσύνη.».

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον 55χρονο αφορούν στην υποχρέωση να παρουσιάζεται τρεις φορές το μήνα στην αστυνομία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, να μην προσέρχεται στα κτήματά του και να καταβάλλει την χρηματική  εγγύηση των 1000 ευρώ, ενώ θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Πηγή φωτογραφίας: Στο Νησί