Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο γιατρός ο οποίος συνελήφθη να παίρνει φακελάκι από ασθενή, σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας.

Ads

Ειδικότερα, ο γιατρός του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή και του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ, εμφάνισης μία φορά το μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο γιατρός, που συνελήφθη για το αδίκημα της δωροληψίας κατ´ εξακολούθηση, μετά από καταγγελία ενός 40χρονου καρκινοπαθούς, αρνήθηκε την κατηγορία.

Φέρεται μάλιστα να έλαβε συνολικά πάνω από 2.500 ευρώ. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός ζήτησε χρήματα πριν από το πρώτο χειρουργείο, ενώ ζήτησε και δεύτερο «φακελάκι» για την επόμενη χειρουργική επέμβαση.

Ads

Στη συνέχεια όμως ο ασθενής παρουσίασε κάποιες επιπλοκές και μεταφέρθηκε με αιμορραγία στο νοσοκομείο. Εκεί ο γιατρός ζήτησε άλλα 600 ευρώ, ποσό που εμφάνισε ως υπόλοιπο από τη δεύτερη επέμβαση, ενώ φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς.