Ελεύθεροι αφέθησαν οι 31 συλληφθέντες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου με αστυνομικούς μέσα και έξω από το κτίριο της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε καταλάβει φοιτητών, ζητώντας την απόσυρση του νέου νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και το άνοιγμα των πανεπιστημίων, που είναι κλειστά εδώ και ένα χρόνο.

Ads

Ορίστηκε δικάσιμος για όλους για την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, ωστόσο το δικαστήριο θα πάρει αναβολή λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Οι 31 συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση), όπως επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα, όπως κοντάρια κ.ά.

Από το πρωί ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης χιλιάδες φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

Για περίπου τρεις ώρες φώναζαν συνθήματα για την απελευθέρωση των συλληφθέντων και εναντίον της αστυνομίας, καθώς και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Όταν αφέθησαν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι, ξέσπασαν σε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα.

Ads

Σύμφωνα με δικηγόρους εκ των συλληφθέντων θα υποβληθεί μήνυση σε βάρος αστυνομικών για απρόκλητη βία, καθώς και εναντίον όσων ισχυρίστηκαν ότι μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχουν εξωπανεπιστημιακοί.

image

image

image