Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πρώτοι έξι από τους συνολικά 29 κατηγορούμενους για επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής που συνδέονται με τις εργασίες για την εξόρυξη χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός». 

Ads

Σε τέσσερις από τους έξι επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και ειδικότερα τους απαγορεύεται να πλησιάζουν σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων το εργοτάξιο και τις εγκαταστάσεις της «Ελληνικό Χρυσός», ενώ τους απαγορεύεται να πλησιάζουν σε απόσταση μικρότερη των δέκα μέτρων τους εργαζόμενους της εταιρείας που διαμένουν στην Ιερισσό. Επίσης τους επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμένει επιβλήθηκαν και στον πέμπτο κατηγορούμενο, τον πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων. Ο έκτος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθούν ακόμη δέκα άτομα, ενώ την Τετάρτη θα απολογηθούν και οι τελευταίοι δεκατρείς κατηγορούμενοι. Υπενθυμίζεται πως σε βάρος των 29 του κινήματος των Σκουριών ενάντια στις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή έχει σχηματιστεί μια ογκοδέστατη δικογραφία 2.500 σελίδων που αφορούν στην περίοδο από τις αρχές Μαΐου του 2013 έως το τέλος Αυγούστου του ίδιου έτους στην περιοχή «Λάκκος Καρατζά», στη Μεγάλη Παναγία και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού. Οι 29 βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με την κατηγορία της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Ads