Ελεύθεροι αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους οι πέντε πολίτες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της περασμένης Τρίτης στην Κερατέα, μετά την απολογία τους στον ανακριτή. Επίσης τους επιβλήθηκε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίαση τους μία φορά το μήνα στα Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής τους.

Ads

Στο χώρο συγκεντρώθηκαν περίπου 100 άτομα για συμπαράσταση, συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης. Τρεις από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για κακουργήματα, μεταξύ των οποίων και παράβαση του «κουκουλονόμου». Οι υπόλοιποι κατηγορούνται για πλημμελήματα. Όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικών.

Σήμερα, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής και ο τέως Δήμαρχος Κερατέας απέστειλαν μια επιστολή με σαφείς αιχμές για το Υπουργείο Εσωτερικών στην οποία υπογραμμίζουν ότι η κοινωνία της Κερατέας επί δύο μήνες βρίσκεται αντιμέτωποι με τη βία, την καταστολή, την τρομοκρατία και με εκατοντάδες αστυνομικούς που έχουν ζώσει την περιοχή.

Η ανακοίνωση του Δήμου Λαυρεωτικής

“Επί δύο μήνες η κοινωνία της Κερατέας και της Λαυρεωτικής και όχι μόνο, αγωνίζονται για την προστασία του τόπου μας, της αξιοπρέπειας, της νομιμότητας εναντίον της κατασκευής Χ.Υ.Τ.Α στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου.

Ads

Δύο μήνες αντιμέτωποι με τη βία, την καταστολή, την τρομοκρατία, αντιμέτωποι καθημερινά με εκατοντάδες αστυνομικούς που έχουν ζώσει την περιοχή, με έρευνες και εφόδους χωρίς εισαγγελική παρουσία και εντάλματα έρευνας.

Το διάστημα αυτό, απεγνωσμένες και διαρκείς προσπάθειες του Δήμου Κερατέας μέχρι 31.12.2010 και του Δήμου Λαυρεωτικής για διάλογο πέφτουν στο κενό.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρνείται κάθε επαφή – δεν απαντά. Οι αρμόδιοι Υπουργοί Εσωτερικών και Περιβάλλοντος στέλνουν τελεσίγραφα ότι το παράνομο έργο θα γίνει με την υποστήριξη των ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται πως χθες, το Δ.Σ. του δήμου Λαυρεωτικής ψήφισε να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κερατέα ενώ ζήτησε την απόσυρση των ΜΑΤ προκειμένου να τεθούν εξαρχής οι συζητήσεις για τον Χ.Υ.Τ.Υ στην περιοχή.