Στο λιμάνι του Πειραιά συνεχίζει να βρίσκεται από χθες, οπότε και ελλιμενίστηκε, το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τουλάχιστον 120 επιβαίνοντες θετικούς στον κοροναϊό. 

Ads

Έξω από το πλοίο έχουν στηθεί κοντέινερ με κλιμάκια του ΕΟΔΥ και σκηνές της Πολιτικής Προστασίας. 

«Από σήμερα το απόγευμα (03/04) θα ξεκινήσει η εκκένωση από τους αρνητικούς επιβάτες του πλοίου. Όλοι θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία και θα μπούν σε αυστηρή καραντίνα. Η διαδικασία της εκκένωσης αν δεν προλάβουμε σήμερα, θα ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι», επεσήμανε ο Ν. Χαρδαλιάς, που βρέθηκε και στην προβλήτα και επιβλέποντας τη διαδικασία.

«Όσοι είναι θετικοί θα παραμείνουν στο πλοίο για τις επόμενες 14 ημέρες. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί. Δεν θα γυρίσει κάνεις στη πατρίδα του. Θα εφαρμόσουμε τα πρωτόκολλα», ανέφερε.

Συνολικά από τους 380 επιβαίνοντες στο πλοίο, βρέθηκαν οι 119 θετικοί στον Covid-19 και 259 αρνητικοί.

Ads

Υπάρχουν επίσης δύο επιβάτες, των οποίων τα τεστ χρειάζονται επανεξέταση, που σημαίνει ότι τα θετικά περιστατικά ενδέχεται να αυξηθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές Μαρτίου το πλοίο που ναυλώθηκε από τουρκική εταιρία, αναχώρησε από το Τσεσμέ με προορισμό το Κάντιθ της Ισπανίας, ωστόσο, εν πλω «έσκασε» η πανδημία και η καραντίνα στην Ισπανία κι επέστρεψε στην Τουρκία, όπου του απαγορεύθηκε να ελλιμενιστεί κι έκτοτε βρισκόταν στα ανοιχτά του Πειραιά.