Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο φοιτητές που συνελήφθησαν στο Χαλάνδρι μετά από αντιπαράθεση που φέρονται να είχαν με μέλη της Χρυσής Αυγής κατά της διάρκεια αφισοκόλλησης. Πρόκειται για ένα αγόρι και ένα κορίτσι, 19 ετών, μέλη του αντιφασιστικού κινήματος Χαλανδρίου.

Ads

Όπως κατήγγειλε ο πατέρας ενός εκ των δύο συλληφθέντων, οι δύο φοιτητές συνελήφθησαν από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης, στην οποία δέχθηκαν επίθεση από ομάδα Χρυσαυγιτών στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με τους 19χρονους μάλιστα μέλη της Χρυσής Αυγής απείλησαν να τους προπηλακίσουν κι εντός αστυνομικού τμήματος, χωρίς να υπάρξει παρέμβαση από πλευράς της αστυνομίας.

Οι χρυσαυγίτες υπέβαλλαν μήνυση με αποτέλεσμα οι συλληφθέντες να οδηγηθούν στην Ευελπίδων, αντιμετωπίζοντας δίωξη βάσει τρομονόμου, έπειτα από ψευδή, σύμφωνα με την καταγγελία, κατηγορία πως είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Ads

Ο ένας συλληφθείς αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα (διατάραξη κοινής ειρήνης και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης απο κοινού) με βάση τον τρομονόμο περί καλυμμένων χαρακτηριστικών και υποχρεούται να παρουσιάζεται στο Α.Τ. Η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους καθώς οι ίδιες κατηγορίες υποβαθμίστηκαν σε πλημμελήματα.