Την αντίδραση της Έλενας Ακρίτα προκάλεσε μια ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα, αναφορικά με τη συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσσελάκη.

Ads

«Οι συναντήσεις εργασίας στις Σπέτσες που πρότεινε ο σύντροφος πρόεδρος Κασσελάκης γίνονται για την ουσία της πολιτικής κομματικής σχέσης της Κ.Ο και όχι για τα μάτια του κόσμου και τα ΜΜΕ», ανέφερε μεταξύ άλλων το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει:

«Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι βιώσιμη η πρόταση εντυπωσιασμού των συντρόφων για ανάλογες συσκέψεις εργασιών σε χωριά κατεστραμμένα από τις θεομηνίες που είναι αδύνατον να προσφέρουν το περιβάλλον εργασίας που απαιτείται», μια έμμεση αναφορά σε προηγούμενη ανάρτηση της κ. Ακρίτα, η οποία είχε γράψει όταν είχε γίνει γνωστή η απόφαση Κασσελάκη:

«Γιατί να μην πάμε σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές ή πλημμύρες; Καρδίτσα, Έβρο, Ρόδο, Εύβοια, Βόλο».

Ads

«Δε μάς παρατάς ρε Καρανίκα. Ασχολήσου με τα πόδια της Μενεγάκη κι άσε μας ήσυχους. Που τόσους μήνες με τη διάσπαση, έχουμε ξεσκιστεί στη δουλειά και θα μας την πεις κι από πάνω. Ασαπέρα αγόρι μου» έγραψε η κ. Ακρίτα στον λογαριασμό της στο Facebook, λίγη ώρα μετά από το μήνυμα του Καρανίκα.

Ο Νίκος Καρανίκας απευθυνόμενος προς τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καλοί μου άνθρωποι, ο πρόεδρος καλεί για να γίνει αυτό που κάνει κάθε μεγάλος σοβαρός ζωντανός οργανισμός όταν θέλει να υπάρχει σύσφιξη και όσμωση σχέσεων και ιδεών και γι αυτό δεν σας καλεί για να περάσετε τούφα όπως έχετε συνηθίσει προφανώς για να αντιδράτε έτσι, αλλά για εργασία με ευθύνες και χρεώσεις σε ωραίο περιβάλλον. Γι αυτό και θέλει να είστε προετοιμασμένοι με κείμενα και Power point…όσο άγνωστο και αν είναι.

Είμαστε στο 2024 και καλό είναι να μαθαίνουμε από την εποχή μας και οχι από το ξεπερασμένο παρελθόν με τα άχρηστα τοτέμ και τα ανούσια ιερά. Είμαστε κόμμα σύγχρονο της αριστεράς και όχι το ντουλάπι του αναχρονισμού λόγω ιδεολογικής οικειότητας και συνήθειας».