Για τυχαίο και απρόβλεπτο γεγονός που αντιμετωπίστηκε άμεσα, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, με αφορμή το περιστατικό διακοπής ρεύματος στο Νοσοκομείο «Άγιος Παντελεήμων» της Σάμου.

Ads

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «απρόβλεπτα τεχνικά προβλήματα τέτοιου είδους δεν αναιρούν ούτε πρέπει να θέτουν σε αμφισβήτηση ή να υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες, τις οποίες προσφέρει το Δημόσιο Νοσοκομειακό Σύστημα, ιδιαίτερα στους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών». Από το 2010 έως σήμερα στο Νοσοκομείο της Σάμου, έχουν διεξαχθεί περισσότερα από 600 χειρουργεία καθώς και 272 τοκετοί. «Θα ήταν επομένως άστοχο και άδικο να αμφισβητείται ή να μηδενίζεται αυτή η προσφορά», υπογραμμίζει η 2η Υγειονομική Περιφέρεια.

«Η ανάδειξη αυτού του τυχαίου, απρόβλεπτου και ελάσσονος σημασίας προβλήματος, σε “μέγα ζήτημα” της επικαιρότητας, από ένα και μοναδικό γιατρό, κατά παρέκκλιση κάθε διοικητικής και επιστημονικής ιεραρχίας (Διοικητικό Συμβούλιο, Επιστημονικό Συμβούλιο, Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ.λ.π.), κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη και αντιδεοντολογική», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών, πλην του γεγονότος, ότι στην αίθουσα τοκετών βρισκόταν ακόμη επίτοκη γυναίκα, μετά την ολοκλήρωση φυσιολογικού τοκετού, πριν από τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ads