Εν ενεργεία αστυνομικός που υπηρετεί στην Αττική καθώς ακόμα δύο άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών.

Ads

Οι συλλήψεις έγιναν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών, όπλων και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, άσκηση επαγγέλματος παρά τη θέση του ως αστυνομικός και ψευδή κατάθεση.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τέσσερα άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά δεν συνελήφθησαν, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Πώς αποκαλύφθηκε η δράση τους

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία αστυνομικός δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και σε εκβιάσεις, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε η εισαγγελική Αρχή και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ads

Οπως προέκυψε, ο αστυνομικός προμηθευόταν ναρκωτικά, τόσο για προσωπική του χρήση όσο και για άλλα άτομα, από έναν συλληφθέντα- ιδιώτη, ενώ ταυτόχρονα επικοινωνούσε με τον «προμηθευτή» για τη μεταφορά «παραγγελιών» για λογαριασμό άλλων.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2023 και ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια και του είχε αφαιρεθεί ο υπηρεσιακός οπλισμός, παρείχε έναντι αμοιβής υπηρεσίες ασφάλειας και φύλαξης στον ιδιώτη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου.

Επιπλέον, τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις, ενεργώντας για λογαριασμό του λογιστή, απαίτησε από άλλα άτομα την καταβολή οφειλόμενων χρημάτων.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, εντοπίστηκε ο αστυνομικός να μπαίνει στο λογιστικό γραφείο και να κατέχει παράνομα πιστόλι και γεμιστήρα με 15 φυσίγγια και 925 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν μεταξύ άλλων, πιστόλι και γεμιστήρα με 6 φυσίγγια, αυτοσχέδια συσκευασία μεικτού βάρους 122 γραμμαρίων με άγνωστη ουσία, πιθανόν εκρηκτική ύλη, 2 γεμιστήρες (πολεμικού τυφεκίου και όπλου χειρός), 2 μαχαίρια πολεμικού τύπου και σουγιάς.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του ο αστυνομικός επιτέθηκε και απώθησε βίαια αστυνομικό της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ ο συλληφθείς προμηθευτής ναρκωτικών ουσιών δήλωσε ψευδή στοιχεία διαμονής με σκοπό να ματαιώσει την έρευνα.