Σοβαρότατες αποκαλύψεις αναφορικά με τις μεθοδεύσεις προκειμένου να προωθηθούν παρατύπως συγκεκριμένοι αστυνομικοί στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ επί θητείας Τάκη Θεοδωρικάκου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με «εντολή Μαξίμου», βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ads

Αυτές προκύπτουν σύμφωνα με δημοσίευμα του in.gr με βάση μια κατάθεση που έδωσε στενός συνεργάτης υπουργού και προκαλεί ερωτήματα, καθώς κάνει λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις «με επιθυμία Μαξίμου».

Αυτό προέκυψε έπειτα από τη διαπίστωση ότι ένας αξιωματικός που συμμετείχε στη φρούρηση κυβερνητικού στελέχους δεν μπορούσε να προωθηθεί προς την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Το ρεπορτάζ ττου Βασίλη Λαμπρόπουλου επισημαίνει ότι η κατάθεση δόθηκε στο πλαίσιο μήνυσης στην οποία είχε προχωρήσει ο συγκεκριμένος υπουργός εναντίον πρώην ανώτατου αξιωματικού των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ.

Ads

Ο μετακλητός αυτός συνεργάτης παραδέχθηκε ότι είχε παρέμβει τηλεφωνικά προκειμένου να… γνωστοποιήσει τρία αιτήματα αστυνομικών που επιθυμούσαν να μετατεθούν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων , χωρίς, πάντως, να διευκρινίζει γιατί ανέλαβε το γραφείο υπουργού τον ρόλο του μεσολαβητή.

«Όμως εκείνο που προκάλεσε τις περαιτέρω απορίες ήταν η αποκάλυψη του εν λόγω συμβούλου του υπουργού ότι “οι τρείς ενδιαφερόμενοι αστυνομικοί είχαν υψηλές συστάσεις από το Πρωθυπουργικό γραφείο και συγκεκριμένα για έναν από αυτόν έγινε συνέντευξη από την Υπηρεσία Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και βγήκε αρνητική απόφαση”» σημειώνεται με νόημα στο ρεπορτάζ και προστίθεται «Χωρίς και πάλι να διευκρινίζεται ποιοι ήταν οι λόγοι της εμπλοκής του Μαξίμου στην στελέχωση των “αδιάφθορων” της Αστυνομίας. Όμως από την περαιτέρω έρευνα προκαλούνται νέα ζητήματα για τις συγκεκριμένες άνωθεν παρεμβάσεις. Όπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ο προαναφερόμενος αστυνομικός που είχε την “σύσταση” από τον κεντρικό κυβερνητικό μηχανισμό εμφανιζόταν να ανήκει οργανικά σε Τμήμα Ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας αλλά όπως προέκυψε στην συνέντευξη του είχε διατεθεί στην φρούρηση ανώτατου κυβερνητικού στελέχους».

Σημειώνεται πως στον πρόσφατο ανασχηματισμό ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέλαβε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. αντικαθιστώντας τον Κώστα Σκρέκα.