«Ελαφρότητα» και «ιδιωτική υπόθεση» είναι κατά τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη η εμπλοκή πρώην υπουργού της ΝΔ σε υπόθεση παιδεραστίας. 

Ads

Σε δηλώσεις του σε εκπομπή του Alpha, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «σκάνδαλο Παππά», υιοθετώντας πλήρως του ισχυρισμούς του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και παρά την καταδίκη του στο εξωτερικό. Προχώρησε όμως ένα βήμα παραπέρα προσπαθώντας να συγκρίνει, όταν ρωτήθηκε σχετικά, την υπόθεση με αυτή του πρώην υπουργού του κόμματος του που «πιάστηκε» από τον κοριό της ΕΥΠ να συνομιλεί για σεξουαλικές επαφές με ανήλικη. 

«Ως προς τον πρώην υπουργό που φέρεται να μιλάει για αυτά τα θέματα με μία ελαφρότητα – εγώ δεν γνωρίζω ποιος είναι γιατί στα δημοσιεύματα δεν υπήρχε το ονοματεπώνυμο, ούτε έχω τις καταγραφές της ΕΥΠ, ούτε είναι αυτή η δουλειά μου – αν υπάρχει πράγματι ονοματεπώνυμο πρώην υπουργού, δεν έχει θέσει στη ΝΔ. Αλλά η σύγκριση της προσωπικής και ατομικής συμπεριφοράς ενός πρώην υπουργού σε ιδιωτικά του θέματα, έστω και παράνομα με ότι έκανε ένας εν ενεργεία υπουργός κατά την άσκηση των κυβερνητικών του καθηκόντων, προσπαθώντας να στήσει έναν δημόσιο διαγωνισμό. Έχει καμία σχέση;», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Αρχικά μιλώντας για την υπόθεση των κοριών της ΕΥΠ, ο υπουργός Ανάπτυξης φαίνεται πως «ξέχασε» ότι οι συνομιλίες που προκύπτουν εκτός από την υπόθεση παιδεραστίας του πρώην υπουργού εμπλέκουν στελέχη της ΝΔ και σε υποθέσεις σε παραδικαστικού κύκλωματος και εγκληματικής οργάνωσης. Όσον αφορά την «προσωπική υπόθεση», όπως την αποκάλεσε, οι διάλογοι του πρώην υπουργού της ΝΔ με τον φερόμενο ως εγκέφαλο κυκλώματος είναι η παρακάτω: 

Εγκέφαλος: Έχω ένα παρτουζάκι 17 χρόνων να σου φύγει το μυαλό, για το ξύλο που θέλει δεν φαντάζεσαι.
Πρώην υπουργός: Εμφάνιση, φωτογραφία.
Εγκέφαλος: Θα σ’ το στείλω τώρα… Πώς το είδες;
Πρώην υπουργός: Καλό, αλλά πολύ έκφυλο.
Εγκέφαλος: Ρε μαλάκα, 17 χρόνων είναι.
Πρώην υπουργός: Δεν είναι…
Εγκέφαλος: Ακούς τι σου λέω εγώ; Πάει σχολείο.
Πρώην υπουργός: Καλό είναι.
Εγκέφαλος: Τέτοια παρτούζα δεν έχω κάνει. Τώρα είναι στη Λιβαδειά με τον πατέρα και τη μάνα της, μόλις γυρίσει θα το κανονίσουμε να κλείσεις ένα δωματιάκι να μας επισκεφτεί.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που στέλεχος της ΝΔ εμπλέκεται σε υπόθεση παιδεραστίας. Η πρώτη αφορά την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη στενού συνεργάτη του σημερινού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μάλιστα πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ενώ σε δεύτερο βαθμό έγινε δεκτή η ένσταση της παραγραφής. Ο Νίκος Γεωργιάδης είχε βρει στήριξη από κάποια στελέχη της ΝΔ, το κόμμα ουδέποτε τον «αποκήρυξε» ενώ ο ίδιος είχε παραδεχτεί στο δικαστήριο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε να καθίσει λίγο πίσω για δυο τρεις μήνες μέχρι να ξεφουσκώσει το θέμα.