Για «εκβιαστική κίνηση» έκανε λόγο η Επιτροπή Αλληλεγγύης των πρώην εργαζομένων στο εστιατόριο Banquet της Θεσσαλονίκης, αναφερόμενη στην απόφαση του ιδιοκτήτη του καταστήματος να το κλείσει, έπειτα από τη σειρά διαμαρτυριών για την απόλυση του Βασίλη Κιτσώνη αλλά και την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας από την πλευρά της εργοδοσίας.

Ads

Όπως επεσήμαναν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης « ο εργοδότης του συγκεκριμένου εστιατορίου («Banquet») απασχολούσε ανασφάλιστους και υποαμοιβόμενους εργαζόμενους, χωρίς να τηρεί τις συμβάσεις εργασίας, όπως αποδείχθηκε έπειτα από αλλεπάλληλους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΙΚΑ, ενώ αρνήθηκε να επαναπροσλάβει υπάλληλο, που διεκδικούσε τα δικαιώματά του».

Μετά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που ακολούθησαν την απόλυση από εργαζόμενους του σωματείου Επισιτιστικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής, το προηγούμενο Σάββατο ο ιδιοκτήτης ανακοίνωσε την απόφαση του να κλείσει το εστιατόριο, αφήνοντας άνεργους 21 υπαλλήλους.

Τα μέλη της Επιτροπής κατήγγειλαν το «αιφνιδιαστικό» κλείσιμο κεντρικού εστιατορίου, στη Θεσσαλονίκη. «Ήταν μια εκβιαστική κίνηση, από πλευράς του εργοδότη, που ενώ εγγράφως υποσχέθηκε να εφαρμόσει την εργατική νομοθεσία, αθέτησε τις δεσμεύσεις του και έκλεισε το κατάστημα», τόνισε μάλιστα ο πρώην εργαζόμενος Βαγγέλης Κιτσώνης, η απόλυση του οποίου μετά τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο Banquet.

Ads

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης των πρώην εργαζομένων διοργανώνει το βράδυ συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Δ. Γούναρη και Στρ. Καλλάρη, έξω από το «Banquet» και πορεία.

Διαβάστε αναλυτικά για το χρονικό της απόλυσης του Β. Κιτσώνη:

Banquet: η καθημερινή διαδήλωση τςη θεσσαλονίκης