Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από κοροναϊό στη χώρα μας, φτάνοντας συνολικά τους έξι.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα, κατέληξε ένας 70χρονος από την Καστοριά, η οποία μετράει τρεις θανάτους από τον φονικό ιό. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο 70χρονος από την Καστοριά, που κατέληξε από επιπλοκές πνευμονίας οι οποίες οδήγησαν σε πολυοργανική ανεπάρκεια, είχε εισαχθεί νωρίτερα στο νοσοκομείο της πόλης. Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, οι γιατροί, αξιολογώντας τον ως ύποπτο κρούσμα, είχαν κάνει στον 70χρονο το τεστ για κοροναϊό, ωστόσο ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε πριν βγει το αποτέλεσμα. Τελικά, λίγη ώρα μετά τον θάνατο του 70χρονου ανακοινώθηκε πως το δείγμα που είχε ληφθεί ήταν θετικό.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή τοπικοί φορείς αλλά και νοσοκομειακοί γιατροί του νομού της Δυτικής Μακεδονίας είχαν απευθύνει δραματική έκκληση στην κυβέρνηση, προκειμένου να θέσει την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς ο σχεδιασμός για το σύστημα ελέγχου των κρουσμάτων κατέρρευσε με αποτέλεσμα τοπικά νοσοκομεία να μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες και να ξεφύγει η διασπορά στην κοινότητα. Ωστόσο το αίτημά τους απορρίφθηκε. 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, 30 ασθενείς που είναι θετικοί στον κοροναϊό νοσηλεύονται αυτή την ώρα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ αυξάνεται ραγδαία πανελλαδικά ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, καθώς μέσα σε λίγες ώρες ξεπέρασαν τους 20. Αυτή η αύξηση προκαλεί ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα καθώς μόλις χθες ανακοινώθηκε πως οι διασωληνωμένοι ήταν 13, και μέσα σε λίγες ώρες ο αριθμός αυτός ανέβηκε τους 20.

Ads