Στη διαγραφή του δημάρχου Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου από τη ΝΔ αναγκάστηκε να προχωρήσει τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και τη νέα επίθεση που αυτός εξαπέλυσε κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. 

Ads

Σε δηλώσεις που κατέγραψε σε βίντεο, ο Δημήτρης Καμπόσος ανέφερε: «Ενοχλήσαμε τον Μπουτάρη που είναι αρεστός των Εβραίων και δεν μπορεί λέει να ταλαιπωρείται ο Μπουτάρης… Ο Μπουτάρης μπορεί να λέει ό,τι θέλει να κάνει εκπομπές μέσα σε πορνεία. Να βρίζει όποιον θέλει, να λέει για τον Καμμένο ότι δεν τον γουστάρει τον χοντρό και ότι αν τον δει κρεμασμένο δεν κόβω το σκοινί, ότι θέλει ξύλο ο Μητροπολίτης Πειραιώς και χίλια μύρια άλλα. Χέστηκα εάν έσφαξε ο Κεμάλ τους Πόντιους Έλληνες… Αυτά όλα μπορεί να τα λέει ο Μπουτάρης γιατί φοράει το καπελάκι. Εμείς δεν φοράμε το καπελάκι και επειδή δεν φοράμε καπελάκι δεν μπορούμε να τα λέμε και πρέπει να μας επιτίθενται όλοι».

Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ καταδίκασε τις δηλώσεις Καμπόσου. «Οι σημερινές αναφορές του δημάρχου Άργους Δημήτρη Καμπόσου για τον Γιάννη Μπουτάρη είναι χυδαίες και απολύτως καταδικαστέες. Με εντολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ετέθη ήδη εκτός κόμματος» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πειραιώς.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Καμπόσου: 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Καμπόσος πριν λίγο καιρό με ανάρτησή του στο Facebook είχε δικαιολογήσει την επίθεση από ακροδεξιούς που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης και είχε γράψει «αυτή είναι η μοίρα των ΠΡΟΔΟΤΩΝ», προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Ads

Μετά τη συγκεκριμένη ανάρτηση και τον σάλο που προκλήθηκε, ο Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε πως δεν είχε κάνει ο ίδιος το συγκεκριμένο σχόλιο, άλλα κάποιος από τους πολλούς συνεργάτες του που διαχειρίζονται τους προσωπικούς του λογαριασμούς. Επίσης η ανάρτηση κατέβηκε από τον λογαριασμό του. 

Παρά τον σάλο που προκλήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τον είχε διαγράψει. Τελικά το έκανε σήμερα μετά τις νέες αντιδράσεις.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κατήγγειλε τη ΝΔ για την κάλυψη στον Δημήτρη Καμπόσο μετά την ανάρτησή του για τον ξυλοδαρμό του Μπουτάρη και αναρωτήθηκε αν θα συνεχίσει να τον καλύπτει: «Το νέο ακροδεξιό παραλήρημα και οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί του δημάρχου Άργους και μέλους της ΠΕ της ΝΔ, Δ.Καμπόσου εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη ΝΔ και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης κάλυψαν το στέλεχος της ΝΔ για την πανηγυρική του ανάρτηση για τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης και δεν τον διέγραψαν, παρά μόνο ανακοίνωσαν ότι θα κληθεί σε απολογία. Μετά το σημερινό βίντεο, θα συνεχίσει να προσφέρει κάλυψη σε αυτές τις χυδαιότητες ο κ. Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας την ομηρία του από την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ;»

Μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Καμπόσου από τη ΝΔ, το κυβερνών κόμμα σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 20 μέρες μετά την αρχική χυδαία επίθεση του δημάρχου Άργους και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Καμπόσου, κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για να βρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης το θάρρος και να τον διαγράψει από το κόμμα του. Χρειάστηκε, μάλιστα, να μεσολαβήσει άλλη μια χυδαία επίθεση – η σημερινή – του Δ. Καμπόσου κατά του Γ. Μπουτάρη μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να αποπέμψει ένα στέλεχός του που δεν είχε κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιεί ρατσιστική και αντισημιτική ρητορική. Το δυστύχημα είναι πως όλα αυτά δεν μας ξαφνιάζουν. Εξοργίζουν, όμως, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες». 

Αμετανόητος ο Καμπόσος 

Αμετανόητος είναι πάντως ο Δημήτρης Καμπόσος που μέσω facebook δήλωσε: «Ενημερώθηκα πριν λίγο για την απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Είναι κάτι που με λυπεί βέβαια αλλά δεν αισθάνομαι ότι έχω διαπράξει κάποιο έγκλημα για να ντρέπομαι. Δεν συμφωνώ με όσα λέει και πράττει ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης και απαιτώ όλοι να σεβαστούν την πατρίδα μου όπως σεβόμαστε και εμείς τους άλλους. Παραμένω σταθερός στις ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΟΓΟΥ. Παραμένω πιστός εργάτης της πατρίδας μου και του λαού που με όρισε να τον υπηρετώ».