Συνολικά 51 ασθενείς με κορονοϊό βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η ΠΟΕΔΗΝ. 

Ads

Όπως επισημαίνεται, οι 25 εξ αυτών είναι διασωληνωμένοι πάνω από δύο ημέρες έως 10 ημέρες, ενώ και πολλοί νέοι είναι εκτός ΜΕΘ για περισσότερο από ένα 24ωρο.

Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία γεμίζουν ράντζα με γενικά περιστατικά λόγω έλλειψης χώρου. Πέραν των διασωληνωνένων περιστατικών κορονοϊού υπάρχουν και γενικά διασωληνωμένα περιστατικά εκτός ΜΕΘ. Για παράδειγμα τρεις διασωληνωμένοι στο Γεννηματάς.

Το νοσοκομείο Αγία Όλγα ξεκίνησε την εφημερία σήμερα 14/1/2021 με τρία κενά κρεβάτια και 17 ράντζα για περιστατικά κορονοϊού.

Ads

Οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, έχει ως εξής:

  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 4
  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 4
  • ΕΛΠΙΣ 3
  • ΕΡΥΘΡΟΣ 8
  • ΛΑΙΚΟ 2
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 7 
  • ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 4
  • ΤΖΑΝΕΙΟ 4
  • ΝΙΚΑΙΑ 15

Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η κατάσταση θυμίζει μέρες Νοεμβρίου.

Χθες, Τρίτη, εφημέρευε το Ιπποκράτειο και επικουρικά ο Άγιος Παύλος. Στο Ιπποκράτειο εισήχθησαν 55 περιστατικά κορωνοϊού και 20 ύποπτα και στον Άγιο Παύλο εισήχθησαν 19 περιστατικά κορωνοϊού και 5 ύποπτα. Σύνολο 74 περιστατικά κορωνο και 25 ύποπτα. Οι ΜΕΘ γεμάτες με 8 διασωληνωμένους στον Άγιο Παύλο και 27 διασωληνωμένοι στο Ιπποκράτειο σε 30 κλίνες ΜΕΘ.

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, 3.089 νέα κρούσματα κοροναϊού, ενώ νέο αρνητικό ρεκόρ σημειώνεται αναφορικά με τους διασωληνωμένους ασθενείς, οι οποίοι είναι 809.Την ίδια στιγμή, υπήρξαν 81 νέα θύματα τις τελευταίες 24 ώρες από τον φονικό ιό.

Κικίλιας: Εντονη αυξητική τάση στη Βόρεια Ελλάδα 

Το γεγονός ότι τα δημόσια νοσοκομεία που βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα, προέβη σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου Covid-19 στη χώρα.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, καταγράφεται έντονη αυξητική τάση τις τελευταίες ημέρες στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την επιβαρυμένη κατάσταση που υπάρχει τον τελευταίο μήνα στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, δημιουργεί πίεση στα νοσοκομεία των περιοχών αυτών.

Αντίθετα, ο υπουργός δήλωσε ότι καταγράφεται σταθεροποιητική τάση στην Αττική κάτι που χαρακτήρισε ελπιδοφόρο. «Ωστόσο, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε», έσπευσε να προσθέσει ο υπουργός.