«Εκτός γραμμής» ήταν η άποψη του Θανάση Χειμωνά
για το συλλαλητήριο που αφορούσε το Μακεδονικό και έτσι βρέθηκε εκτός των μέσων με τα οποία συνεργαζόταν, το liberal.gr και την εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Ads

Την είδηση δημοσιοποίησε ο ίδιος ο συγγραφέας με σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, στο facebook. «Όποιος πάει κόντρα στα συλλαλητήρια του Υπέροχου Ελληνικού Λαού τον τρώει η μαρμάγκα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση του πρώην τομεάρχη πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ στο τελευταίο του άρθρο ήταν η εξής:

«Αυτό που έχει σημασία είναι το πώς θα κινηθεί από δω και πέρα τόσο ο Μητσοτάκης όσο και η Νέα Δημοκρατία. Εκτιμώ πως σύντομα θα εκφραστεί (βασικά συμβαίνει ήδη) η πεποίθηση πως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οφείλει να συμπορευτεί ανοιχτά με τους διοργανωτές των εν λόγω συλλαλητηρίων, να συμμετάσχει εμπράκτως στην οργάνωσή τους και να τα τιμήσει με την παρουσία όλων των πρωτοκλασάτων στελεχών του. Η λογική αυτή προστάζει πως όταν έχεις εκατό και διακόσιες χιλιάδες πολίτες (οι οποίοι στην πλειοψηφία τους κατοικούν στους διάφορους ορόφους της «Δεξιά Πολυκατοικίας») να διαδηλώνουν με πάθος εναντίον της κυβέρνησης την οποία αντιπολιτεύεσαι δεν είναι δυνατόν να αφήσεις την ευκαιρία να πάει χαμένη. Γίνεσαι ένα με την «πατριωτική» αυτή λαοθάλασσα και κοιτάς να την αξιοποιήσεις.

Ads

Μέγα λάθος. (…) Η πρόσφατη ιστορία μας έχει διδάξει πως αυτού του είδους οι μαζικές συναθροίσεις σύντομα εκφυλίζονται. Αν την πρώτη μέρα έγιναν αναφορές σε «σωστούς Έλληνες», «γυφτοσκοπιανούς» και «αλήτες, προδότες, πολιτικούς» καταλαβαίνει κανείς τι θα συμβεί στην τρίτη και την τέταρτη εκδήλωση…».