Τέταρτος, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές από το Στρασβούργο, με 20 ψήφους, αναδείχθηκε ο Γιάννης Μουζάλας στην ψηφοφορία για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Έτσι ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής έμεινε εκτός τελικής φάσης, καθώς σε αυτήν περνούν οι τρεις πρώτοι.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρώτος στη μυστική ψηφοφορία μεταξύ των 47 κρατών μελών του Οργανισμού αναδείχθηκε ο Γάλλος υποψήφιος Πιερ- Ιβ Λε Μπορζιέν (Pierre-Yves Le Borgn), βουλευτής για τους αποδήμους και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Δεύτερος σε ψήφους είναι ο  Γκόραζντ Κλεμέντσιτς (Goran Klemencic), υπουργός Δικαιοσύνης της Σλοβενίας. Τρίτη  αναδείχθηκε η υποψήφια της Βοσνίας Ντούνια Μιγιάτοβιτς (Dunja Mijatovic), πρώην εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την Ελευθερία των ΜΜΕ.

Άλλοι υποψήφιοι ήταν ο Ιγκλι Τοτοζάνι (Igli Totozani) από την Αλβανία, μέλος Επιτροπής Βενετίας και πρώην Συνήγορος του Πολίτη, η Ελισμπιέτα Κάρσκα (Elsbieta Karska), από την Πολωνία, καθηγήτρια Νομικής και η Άστριντ Θορς (Astrid Thors), από τη Φινλανδία, πρώην Ύπατος Αρμοστής ΟΑΣΕ για Εθνικές Μειονότητες (έως 08/2016) και πρώην υπουργός Μετανάστευσης και Ευρωπαϊκών Σχέσεων.