Δεκτό έγινε το πρώτο αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε ο Αριστείδης Φλώρος από το Φεβρουάριο του 2017  εξέτιε κάθειρξη 21 ετών για εμπλοκή στο σκάνδαλο Energa – Hellas Power, καθώς φέρεται να διαγνώστηκε με προβλήματα ψυχικής υγείας και κρίσεων επιληψίας που συγκροτούν αναπηρία άνω του 67%. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ίδιος είχε επιχειρήσει κατ’ επανάληψη να πετύχει αναστολή εκτέλεσης της ποινής του από το Πενταμελές Εφετείο, οι οποίες όμως είχαν όλες απορριφθεί.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποφυλάκισή του βασίστηκε στο άρθρο 110 Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, δίνει τη δυνατότητα της υφ’ όρον απόλυσης σε κρατούμενους με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% εφόσον έχουν εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής τους. Πριν από τη μεταγωγή του στις φυλακές Χαλκίδας εξάλλου, κρατείτο στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος κρίθηκε στις αρχές του 2017 κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένοχος για υπεξαίρεση και ξέπλυμα  με ποινή φυλάκισης 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ πριν λίγους μήνες καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.