Έκθετος είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας – και κατά συνέπεια η κυβέρνηση της ΝΔ – μετά την καταδίκη των χρυσαυγιτών Ιω. Λαγού και Ν. Μίχου για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο». 

Ads

Κι αυτό γιατί κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας επιχείρησε ουσιαστικά να προκαταλάβει την δικαστική απόφαση. Συγκεκριμένα όταν δέχτηκε ερώτηση δημοσιογράφου που επιχειρούσε να στοχεύσει το νέο ποινικό κώδικα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την υιοθέτησε για να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως δήλωσε, «η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή και των εννέα κατηγορουμένων, δίχως καν να μπει στην ουσία της υπόθεσης», υποστηρίζοντας ότι αυτό επιβάλλει ο νέος ποινικός κώδικας – πράγμα που δεν ισχύει όπως έχουν επιστάμενα σημειώσει νομικοί επιστήμονες. 

Και στη συνέχεια είπε: «Εξαντλώ την πρότασή μου στο δικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε πραγματικά περιστατικά για τους κατηγορούμενους, καθώς υπάρχουν κωλύματα δικονομικού χαρακτήρα» και πρόσθεσε: «συνεπώς, οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής απαλλάσσονται, εξαιτίας των αλλαγών που επέφερε στον Ποινικό Κώδικα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ads

Αυτή η δήλωση έγινε για μια δικαστική απόφαση που ήταν προγραμματισμένο να ληφθεί μια ημέρα μετά.