Νέο κύκλο εκδηλώσεων και δράσεων συνδιοργανώνουν το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Γαλλοφωνίας. Ειδικότερα, αύριο Δευτέρα, ξεκινά η έκθεση «Μαρία Κιουρί 1867-1934», που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, έως τις 6 Απριλίου. 

Ads

Η έκθεση, που θα παρουσιάσει τη ζωή και το έργο της Μαρίας Σκλοντόβσκα – Κιουρί, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Κιουρί, το Γαλλικό Ερευνητικό Κέντρο CNRS και το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Η έκθεση συνοδεύεται από επιδείξεις πειραμάτων φυσικής που βασίστηκαν στο βιβλίο «Πειράματα Φυσικής για τα παιδιά των φίλων μου» και περιέχει πειράματα φυσικής που πραγματοποιούσε η Μαρία Κιουρί για τα παιδιά της και τα παιδιά των φίλων της. Οι επιδείξεις των πειραμάτων σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας. Η έκθεση θα είναι ανοικτή από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00, εκτός από τις επίσημες αργίες.

Επίσης την Τρίτη ξεκινά η «Εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου» για ενήλικες. Οι προβολές απευθύνονται κυρίως στην πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά είναι ανοικτές και στο ευρύ κοινό. Η ώρα έναρξης των προβολών είναι στις 15.30. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ads