Ραγδαίες οι εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά το βίντεο που διέρρευσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Κασίδιαρης και στο οποίο εμφανίζεται ο μέχρι προ ολίγου γγ της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος να συζητά σε φιλικό κλίμα με τον ίδιο για το ποιος «έκανε τις διώξεις» εναντίον της Χρυσής Αυγής. Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος υπέβαλλε τελικώς την παραίτηση του, την οποία είχε ζητήσει και το ΠΑΣΟΚ. Τι απαντούν οι Νίκος Δένδιας και Χαράλαμπος Αθανασίου, του οποίους εμπλέκει ο Μπαλτάκος. Η απομάκρυνση Μπαλτάκου δεν είναι αρκετή τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει πως ο Σαμαράς είναι υπολόγος. Αποδεικνύεται η «εκλεκτική συγγένεια της κυβέρνησης Σαμαρά και Χρυσής Αυγής, που έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει», επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας. Παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε ο Πάνος Καμμένος, ενώ και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, δηλώνει στο Tvxs.gr πως τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν από την υπόθεση λύνονται μόνο με προσφυγή στις κάλπες. Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «παρασκηνιακές κινήσεις κύκλων της ΝΔ με τους ναζί» και το ΚΚΕ υπογραμμίζει πως με το βίντεο «επιβεβαιώνεται ο τρόπος που ανέβηκε η Χρυσή Αυγή». 

Ads

 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης διάβασε κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών του κόμματος «απομαγνητοφωνημένο κείμενο» στο οποίο ο Παναγιώτης Μπαλτάκος λέει στον ίδιο ότι ο πρωθυπουργός αντέδρασε έντονα και καταφέρθηκε κατά των υπουργών Δένδια και Αθανασίου, όταν ο ανακριτής πήρε απόφαση να μην προφυλακιστούν εκτός από τον ίδιο και οι Μίχος και Παναγιώταρος. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ανέφερε ότι το υλικό της συνομιλίας του έχει κατατεθεί στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και θα δει το φως της δημοσιότητας από το Διαδίκτυο.

 

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο:

 

Το βίντεο που δημοσιεύεται είναι κομμένο σε τρία τουλάχιστον σημεία – λείπουν δηλαδή αποσπάσματα από το συνολικό υλικό. Στο τέλος της ανάρτησης παρατίθεται το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ηλίας Κασιδιάρης
 

Ads

Σημειώνεται πως η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου, αναμένεται να ζητήσει την Πέμπτη το υλικό της βιντεοσκοπημένης συνομιλίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της αθέμιτης μαγνητοσκόπησης, αδίκημα το οποίο επιφέρει ποινές σε βαθμό κακουργήματος.

Στην επιστολή παραίτησής του ο Μπαλτάκος αναφέρει πως τα όσα ειπώθηκαν από τον ίδιο αποτελούν προσπάθειά του για να «απαλλαχθεί από τις κατηγορίες και τις πιέσεις περί σκευωρίας» που του χρέωνε η Χρυσή Αυγή και ο Ηλίας Κασιδιάρης. Αναλυτικά η επιστολή: «Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπό μου δηλώνω τα εξής: Λόγω της γειτνίασης των γραφείων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Χ.Α στη Βουλή είχα συχνές συμπτωματικές συναντήσεις με τους Βουλευτές του κόμματoς αυτού.
 

Σε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κ.κ. Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως. Ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία μου απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες κι εκείνος αλλά και άλλοι βουλευτές της Χ.Α. Το αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις. Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλον, δηλαδή την απαλλαγή μου από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περί «σκευωρίας» δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα».
 

Σχολιάζοντας όσα αναφέρει ο Μπαλτάκος και ο Κασιδιάρης για τον ίδιο, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας κάνει λόγο για αποκυήματα νοσηρής φαντασίας. «Όμως δεν είναι προϊόν φαντασίας αλλά πραγματικότητα τα 32 περιστατικά με εγκληματικές ενέργειες υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι απέστειλα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».«Δεν είναι μύθευμα επίσης, – και προκύπτει από τη στιχομυθία – ότι ζητείται από τον κ. Μπαλτάκο να παρέμβει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να επιτευχθεί η απαλλαγή των μελών της Χρυσής Αυγής» καταλήγει ο Νίκος Δένδιας.
 

Οποιαδήποτε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη διαψεύσει ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου. Κατηγορηματικός ότι για τα αδικήματα που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής το λόγο έχει η Δικαιοσύνη και μόνο εμφανίζεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης. «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το φαινόμενο του νεοναζισμού και τα τυχόν διαπραχθέντα αδικήματα πολιτικά. Η Δικαιοσύνη τα ελέγχει και τα αντιμετωπίζει δικαστικά, μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου», τονίζει και προσθέτει:
 

«Η ελληνική Δικαιοσύνη είναι θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητη και αυτό το αποδεικνύει κάθε μέρα με το ήθος, την ικανότητα και το έργο των λειτουργών της» και προσθέτει πως η κυβέρνηση πιστή στις αρχές του Κράτους Δικαίου, σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών». Ο υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει πως «ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από την πρώτη ημέρα των συλλήψεων των εμπλεκομένων «χρυσαυγιτών» ζήτησε, κατηγορηματικά: “Η Κυβέρνηση να μην έχει καμία ανάμειξη. Να λειτουργήσουν οι θεσμοί και αν και όποιοι παραπεμφθούν να έχουν δίκαιη δίκη”. Ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι δικαστής και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να έχει γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας».
 

Στη δήλωσή του επισημαίνει ακόμη πως «για το συλλεγέν ανακριτικό υλικό και για τις τόσες προφυλακίσεις βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, δεν μπορεί να συνωμότησαν τόσοι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση, καθώς και τόσο μεγάλος αριθμός θυμάτων και μαρτύρων». Αναφερόμενος στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη είπε ότι «ήταν η πρώτη στην επετηρίδα» και πρόσθεσε «από σύμπτωση έτυχε να είναι από την Μυτιλήνη. Τι έπρεπε να κάνουμε; Να την παραλείψουμε επειδή ήταν από την πατρίδα μου;».
 

«Η Δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες. Οι δικαστές όπως σε κάθε περίπτωση θα πράξουν το καθήκον τους», τονίζουν δικαστικές πηγές και παραπέμπουν στα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που «καταδεικνύουν πως η Δικαιοσύνη κινείται στη σωστή κατεύθυνση την ώρα που η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη». «Για τον χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης ενήργησα με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και τον νόμο. Οσα διαλαμβάνονται στις δημοσιευθείσες συνομιλίες είναι ανυπόστατα και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια», τονίζει από την πλευρά της η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σ. Βούλτεψη ανέγνωσε μία δήλωση όπου αναφερόταν ότι «η ΝΔ ουδεμία σχέση έχει με τον ναζισμό και το φασισμό και τους εκπροσώπους τους, που εδώ είναι η Χρυσή Αυγή» και επεσήμανε: «Η ευθύνη είναι εντελώς ατομική, ανελήφθη από τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης, ενώ είχε προηγηθεί δήλωση του Πρωθυπουργού από την οποία προκύπτει ότι ουσιαστικά απεπέμφθη». Νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος από τη ΝΔ είχε δηλώσει «δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο κ. Μπαλτάκος».
 
Για την καταγγελία περί παρέμβασης στη Δικαιοσύνη η Σ. Βούλτεψη ισχυρίσθηκε ότι «η ΝΔ δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη» και πρόσθεσε πως παρά τα όσα έγιναν «δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό και ουσιαστικά να πάμε σε ένα βίντεο που μπορεί να αθωώσει όσα έχουν γίνει» από τη Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε επίσης:

 

ΠΑΣΟΚ: Παλιό πρόβλημα η ιδεολογία και οι πρακτικές Μπαλτάκου
 

Νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του Παναγιώτη Μπαλτάκου. «Η άμεση παύση του κ. Μπαλτάκου είναι το λιγότερο», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση. «Η παρουσία στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης ενός προσώπου με αυτές τις ιδεολογικές προτιμήσεις και τις πολιτικές απόψεις και πρακτικές ήταν παλιό ‘πρόβλημα’, όπως είχε πει χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον κυβερνητικό μηχανισμό κανένας ακροδεξιός θύλακας που υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική και το σεβασμό της προγραμματικής συμφωνίας που την διέπει», τονίζει.
 

«Κατά τα λοιπά οι εκλεκτικές συγγένειες με το φιλοναζισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά, αργά ή γρήγορα, εκδηλώνονται, αποκαλύπτονται και πληρώνονται. Γι’ αυτό έχει σημασία στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας που καλύπτει επιτακτική εθνική ανάγκη, να είναι ισχυρός και ενισχυμένος ο προοδευτικός πόλος. Περιττεύει, τέλος, να τονίσουμε τον απόλυτο σεβασμό μας στα πρόσωπα των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν και χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στο πλαίσιο της δικαστικής ανεξαρτησίας και της διάκρισης των λειτουργιών» συμπληρώνει το κόμμα της συγκυβέρνησης.
 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζει πως είναι αδιανόητη οποιαδήποτε επαφή με τους ναζιστές, με τους ρατσιστές, με τους ξενοφοβικούς με αυτούς που οργανώνουν πράξεις βίας και λειτουργούν ως εγκληματική οργάνωση»,  σημειώνοντας πως η παραίτηση Μπαλτάκου είναι «το λιγότερο».
 

ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπικά υπόλογος ο Σαμαράς
 

Για ένοχη σιωπή καταγγέλλει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κατά τα άλλα λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει βρει ακόμα το χρόνο να σχολιάσει το μείζον θέμα που έχει ανακύψει με την υπόθεση Μπαλτάκου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Η ένοχη σιωπή της κυβέρνησης είναι ενδεικτική των βαρύτατων ευθυνών της αναφορικά με την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, καθώς και τις υπόγειες σχέσεις, όπως λέει, κυβερνητικών στελεχών με το ναζιστικό μόρφωμα. Ο κ. Σαμαράς είναι προσωπικά υπόλογος για το όλο θέμα» καταλήγει.
 

Νωρίτερα, την προσέλευση στη Βουλή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των υπουργών Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδιας, αλλά και του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως η παραίτηση Μπαλτάκου δεν είναι αρκετή. Με παρέμβασή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε: «Ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής συνομιλούν σαν να είναι αδέλφια, σαν να είναι κολλητοί. Ο Τ. Μπαλτάκος δίνει στοιχεία, κάνει αποκαλύψεις, αναφέρει ονόματα, αναφέρει επικοινωνίες με την Δικαιοσύνη που δεν συνάδουν με την διάκριση των εξουσιών. Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται μόνο για θέμα Μπαλτάκου. Δεν ξεπλένεται η κυβέρνηση μόνο με παραίτηση του Τ. Μπαλτάκου».
 

«Ζητούμε όσοι έχουν ολόκληρο το βίντεο να το δώσουν και στη Βουλή και στα κόμματα και στη Δικαιοσύνη», είπε ο Δ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να συνεχίσει η Βουλή να λειτουργεί σα να μην έγινε τίποτα, σα να είναι μία παρωνυχίδα. Να έρθουν εδώ οι Ν. Δένδιας, Χ. Αθανασίου, ο ίδιος ο Τ. Μπαλτάκος, που μπαινοβγαίνει στην αίθουσα 20 φορές την ημέρα. Ας έρθουν μαζί με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος αναφέρεται στο βίντεο για να συζητήσουμε θέματα Δημοκρατίας, διάκρισης τρων εξουσιών, ειλικρινούς καταπολέμησης του ναζιστικού φαινομένου» υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης και κατέληξε: «Το βίντεο δίνει απαντήσεις γιατί η Χρυσή Αυγή ήταν υπεράνω του νόμου. Είχε κολλητούς μέσα στην κυβέρνηση».
 

ΚΚΕ: Επιβεβαιώνεται ο τρόπος που ανέβηκε η Χρυσή Αυγή
 

«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει συγκεκριμένη θέση για την καταγεγραμμένη συνομιλία, στην οποία ο κ. Μπαλτάκος, που πριν λίγες ημέρες καμάρωνε και δήλωνε αντικομμουνιστής, προσπαθεί φανερά να αθωώσει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή», αναφέρει το ΚΚΕ. «Το γεγονός αυτό και οι συνομιλίες επιβεβαιώνουν, αυτό που από την πρώτη στιγμή έχει πει το ΚΚΕ, ότι η Χρυσή Αυγή ανέβηκε και στηρίχθηκε από μηχανισμούς του συστήματος. Η εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής είναι υπαρκτή και ο κόσμος βοά για αυτό. Τα μέλη της έχουν κάνει δολοφονίες, επιθέσεις σε βάρος εργαζομένων και μεταναστών. Για αυτό και αποτελεί λαϊκή απαίτηση να διερευνηθούν οι εγκληματικές της πράξεις και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.
 

ΔΗΜΑΡ: Παρασκηνιακές κινήσεις κύκλων της ΝΔ με τους ναζί
 

Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για «τα παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή» ζητεί με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ κάνοντας λόγο για τεράστιο πολιτικό ζήτημα με αφορμή τις συνομιλίες Μπαλτάκου – Κασιδιάρη οι οποίες «καταγράφουν τις παρασκηνιακές κινήσεις  κύκλων της ΝΔ με το ακροδεξιό νεοναζιστικό σχήμα».
 

Η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της φέρνει στο προσκήνιο και προηγούμενα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Μπαλτάκο αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο πρωθυπουργός διατήρησε επί μακρόν στη θέση του ένα πολιτικό πρόσωπο που με τη γενικότερη στάση του προκάλεσε τη δημοκρατική κοινή γνώμη. Νωπές είναι ακόμα οι δηλώσεις του ότι «γεννήθηκε και θα πεθάνει αντικομμουνιστής» όπως και ο λυσσώδης αγώνας που έδωσε για να μπλοκάρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στην τρικομματική κυβέρνηση».
 

ΑΝΕΛ: Παραίτηση της κυβέρνηση
 

Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε από τη Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. «Μιλάμε, ουσιαστικά, για συνταγματική εκτροπή, για παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική εξουσία. Ζητάμε την παραίτηση της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε αποδεικτικό στοιχείο να δίνει εντολή το υπουργικό συμβούλιο στη δικαστική εξουσία και εκείνη να εκτελεί», τόνισε. Παράλληλα σημείωσε πως από το βίντεο προκύπτει ότι «συνομιλητής της ΧΑ είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του». Επίσης αποδεικνύεται πως η νεοναζιστική οργάνωση συνομιλούσε με την κυβέρνηση, «δεν πρόκειται δηλαδή για αντισυστημικό κόμμα, αλλά κόμμα που πάει στο γραφείο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης». «Με τι αντάλλαγμα; Χάλασε η συμφωνία και βγήκαν τα βίντεο;», διερωτήθηκε. 
 

«Σοκ και Δέος. Επιστροφή στο Μάιο του1963. Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;», ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter η Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο απομαγνητοφωνημένος διάλογος

«ΚΑΣ.: Όταν κατ’ αρχήν όταν βγήκα εγώ τι έπαθε ο Σαμαράς, μπορείς να μου πεις;
ΜΠΑ.: Ήταν στην Αμερική τότε.
ΚΑΣ.: Ναι, ήταν στην Αμερική, αλλά εγώ έχω μάθει ότι έπαθε εγκεφαλικά.
ΜΠΑ.: Σοκ και δέος! Χαμός έγινε, της πουτάνας… δεν με πήρε εμένα, του ’χα πει ότι αυτά που κάνεις… του τα είχα πει. Δεν θα μου έλεγε εμένα γι’ αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλλους δυο και τους γάμησε τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια: «με κοροϊδέψατε, μ ε δουλέψατε, τι είναι αυτά ξεφτιλίστικα». Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο ότι: «τελείωσε, τους έδεσα, τους έδεσα γειά σας!» και την άλλη μέρα βγαίνετε εσείς.
ΚΑΣ.: Με τους ανακριτές που μας αφήσανε, εκεί στο επίμαχο στάδιο, τι έγινε; Γιατί αυτοί το γυρίσανε κωλοτούμπα μετά, αφ’ ότου αφήσανε εμάς, μετά που πήρανε τους άλλους το γυρίσανε κωλοτούμπα.
ΜΠΑ.: Σας αφήσανε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.
ΚΑΣ.: Ναι, ωραία δεν υπήρχε τίποτα.
ΜΠΑ.: Και δεν τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους πιέσει, γιατί το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο… όλοι θεωρούσαν σαν δεδομένο: «ε, τι θα κάνει ο ανακριτής;» Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ! ΚΑΝΕΝΑ!
ΚΑΣ.: Ούτε για τους άλλους είχε όμως…
ΜΠΑ.: Μα με τους άλλους ήτανε… (κάνει την κίνηση κλήσης στο τηλέφωνο και τηλεφωνικής συνομιλίας).
ΚΑΣ.: Ποιος την έκανε τη ζημιά εκεί;
ΜΠΑ.: Και οι δυο.
ΚΑΣ.: Δένδιας, Αθανασίου;
ΜΠΑ.: Ποιος άλλος να το κάνει…
ΚΑΣ.: Και τι λέει ο Σαμαράς γι’ αυτά; Έχει συναίσθηση του τι γίνεται;
ΜΠΑ.: Όχι, στην αρχή δεν είχε… τώρα όμως που είδε τα γκάλοπ… αυτός νόμιζε, σαν μεγαλοαστός που είναι, ότι όλα αυτά τα τρομερά «2% – μου λέει – θα πάνε»… του λέω: «εγώ σου λέω 20% θα πάνε». Μου λέει: «Είσαι μαλάκας».
ΚΑΣ.: Ποιος του ’πε να τα κάνει αυτά;
ΜΠΑ.: Πρώτ’ απ’ όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε απ’ το να έχει προβάδισμα από το Σύριζα.
ΚΑΣ.: Κόβει ψήφους ’ντάξει;
ΜΠΑ.: Είναι λογικό.
ΚΑΣ.: Κι επειδή του κόβουμε ψήφους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;
ΜΠΑ.: Τον πούστη… απίστευτο πράγμα, απίστευτο.
ΚΑΣ.: Κι αυτά που είπε ο Ρουπακιώτης;
ΜΠΑ.: Αυτό είναι σίγουρο, αφού το ’κανε την εβδομάδα που θα πήγαινε εκεί.
ΚΑΣ.: Η Γκουτζαμάνη, αυτά τα πράγαμτα που έκανε, που εγώ πράγματι είχα τις πληροφορίες ότι ήτανε δεξιά και με το γράμμα του νόμου.
ΜΠΑ.: (κάνει τον σταυρό του).
ΚΑΣ.: Θεούσα.
ΜΠΑ.: Ναι.
ΚΑΣ.: Πώς τα ’κανε αυτά τα αίσχη με τον Βουρλιώτη και με το στήσιμο αυτού του πορίσματος;
ΜΠΑ.: Την πείσανε ότι: «είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί και ότι είναι αντίθετιο με τον Χριστιανισμό».
ΚΑΣ.: Ποιος την έπεισε γι’ αυτά τα πράγματα;
ΜΠΑ.: Ο Αθανασίου κι ο Δένδιας.
ΚΑΣ.: Να πας στον Εισαγγελέα και να πεις ποιοι έστησαν όλη αυτή την σκευωρία: ότι ο Αθανασίου έδωσε εντολή στην Γκουτζαμάνη, ότι ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή στον Αθανασίου και όλοι αυτοί να πάνε να δικαστούνε. Αν είσαι δίκαιος άνθρωπος αυτό πρέπει να κάνεις.
ΜΠΑ.: Άμα το κάνω αυτό τώρα θα κάνει προκαταρκτική εξέταση μισής ώρας και θα την βάλει στο αρχείο.
ΚΑΣ.: Λες ε;
ΜΠΑ.: Ε, βέβαια! Με κυβέρνηση Σαμαρά θα το κάνω; Σε ποιον εισαγγελέα θα πάω; Εισαγγελέας είναι η ίδια η Γκουτζαμάνη. Θα πάω να καταγγείλω την Γκουτζαμάνη στον εαυτό της;
ΚΑΣ.: Πώς μπήκε η Γκουτζαμάνη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;
ΜΠΑ.: Αφού είναι απ’ το ίδιο χωριό.
ΚΑΣ.: Άρα τώρα ξεπληρώνει το γραμμάτιο.
ΜΠΑ.: Ναι, είναι από το ίδιο χωριό. Δηλαδή δεν είναι απ’ το ίδιο χωριό είναι από απέναντι χωριά, έτσι. Αλλά έχουν μπει στον ίδιο διαγωνισμό, είναι συνομίληκιο σχεδόν. Είναι συντοπίτες, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε.»