Στη Μύκονο και στην Ίο στρέφονται οι έρευνες των αρχών για την εν ψυχρώ δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό, το πρωί της Τρίτης.

Ads

Άνδρας που επέβαινε σε μηχανή «γάζωσε» το θύμα, που βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο, με τουλάχιστον 20 σφαίρες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι έρευνες εστιάζουν στις επαγγελματικές δραστηριότητες του θύματος. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, ο τοπογράφος συνήθιζε να πηγαίνει στα νησιά του Κυκλάδων για εργασία, ενώ ο συνέταιρος και φίλος του έμενε στο γραφείο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το 80% της δραστηριότητας της εταιρείας αφορούσε την Μύκονο, όπου έχουν γίνει πολλές καταγγελίες για ζητήματα που αφορούν την δομή, αλλά και σε άλλα νησιά του Κυκλάδων, όπως για παράδειγμα στη Ίο και την Πάρο. Ο τοπογράφος φέρεται ότι απασχολούταν σύμφωνα με τις πληροφορίες και σε εταιρεία real estate.

Ads

Το θύμα ενδεχομένως με την επαγγελματική του δραστηριότητα να είχε «ενοχλήσει» ορισμένους, με όλα τα σενάρια να είναι μέχρι στιγμής ανοιχτά, ενώ πρόκειται να καταθέσουν συνεργάτες από το γραφείο και το οικογενειακό του περιβάλλον.

Τα πιο πετυχημένα deals φαίνεται να τα έκλεινε στη Μύκονο, όπου σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega συνδέθηκε με τις μεγαλύτερες δουλειές πολεοδομικής φύσεως, τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 54χρονος ήταν μέτοχος κατά 50% στην SKS Survey O.E. Επιπλέον, είχε αναπτύξει και κατασκευαστικές δραστηριότητες.

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται και δύο μηνύσεις που είχε καταθέσει ο τοπογράφος το 2021 και το 2022, καταγγέλλοντας ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους στο Χαλάνδρι και στη Μύκονο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μηνύσεις ήταν κατά αγνώστων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο In.gr, φέρεται να υπήρχε προστριβή για διαχείριση ακινήτων σε κεντρική περιοχή της Μυκόνου για την οποία κι άλλες φορές υπήρχαν αναφορές για απειλές, ξυλοδαρμούς κλπ.

 

Ψυχικό: Πώς έγινε η εκτέλεση

Σχετικά με το πώς έγινε η εν ψυχρώ εκτέλεση, πήγες από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αναφέρουν ότι το θύμα ήταν εύκολος στόχος. Δεν οπλοφορούσε, δεν συνοδευόταν και αιφνιδιάστηκε.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τα βίντεο, η μηχανή του δράστη ήταν κατω από τα γραφεία της εταιρείας την Δευτέρα, και πιθανότατα να ήταν και τις προηγούμενες μέρες εκεί, κάτι που αναμένεται να εξεταστεί και από τις κάμερες.

Μάλιστα, από τις 20 σφαίρες, τουλάχιστον 10 πέτυχαν τον άτυχο τοπογράφο. Οι έρευνες δεν βρίσκονται σε τυφλό δρόμο, λένε αστυνομικές πηγές.

 

Ψυχικό: Το χρονικό της εκτέλεσης

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες ο δράστης επέβαινε σε μοτοσυκλέτα. Πλησίασε το τζιπ που οδηγούσε το θύμα, πυροβόλησε από κοντινή απόσταση την ώρα που πάρκαρε το όχημά του κάτω από την εταιρεία του και διέφυγε με μεγάλη ταχύτητα.

Στο σημείο της επίθεσης οι άνδρες της ασφάλειας έχουν βρει περισσότερους από δέκα κάλυκες, αν και κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για 16 πυροβολισμούς και για άλλους τέσσερις λίγο μετά.

«O δράστης ήταν ένας, σήκωσε το πιστόλι, τον πυροβόλησε πάρα πολλές φορές. Από τους ήχους από ηχητικά που ακούγονται φαίνεται ότι πρέπει να άλλαξε κάποια στιγμή γεμιστήρα. Δηλαδή οι σφαίρες πρέπει να είναι 20. Το πιστόλι είναι μέχρι 16 σφαίρες, άρα άλλαξε γεμιστήρα» εκτίμησε ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στο Πρώτο.

Ο άνδρας που έπεσε νεκρός από την επίθεση διατηρούσε στην περιοχή τεχνική εταιρεία. Σε αυτή ανήκει και το αυτοκίνητο που οδηγούσε. Ο συνεταίρος του ήταν ο άνθρωπος που ειδοποίησε τις αρχές. Η κλήση έφτασε στο κέντρο της άμεσης δράσης στις 8.32 το πρωί. Στην ΕΛΑΣ σήμανε συναγερμός. Το σημείο αποκλείστηκε και εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

«Τον ήθελαν νεκρό. Φαίνεται ότι ο στόχος ήταν ο συγκεκριμένος, γιατί αυτός χρησιμοποιούσε περισσότερο το αυτοκίνητο, το leasing αυτοκίνητο που ανήκε στην τεχνική εταιρεία. Ελέγχεται ο τόπος του εγκλήματος καθώς και τα κίνητρα» τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης.

Για την δολοφονία, προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.