Λεπτομέρειες σχετικά με την εκτέλεση του άνδρα μέσα στο αυτοκίνητο του το πρωί της Τρίτης (2/7) στο Ψυχικό βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα το θύμα να μην ήταν ο πραγματικός στόχος του δράστη.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε στις 8:23 το πρωί στην οδό 25ης Μαρτίου, όταν μηχανή στην οποία φαίνεται να επέβαινε ένα άτομο, προσέγγισε αυτοκίνητο που πιθανότατα στάθμευε εκείνη την ώρα. Ένας από τους αναβάτες της μηχανής άνοιξε πυρ και εκτέλεσε εν ψυχρώ τον οδηγό του αυτοκινήτου.

Όπως προκύπτει από νεότερες πληροφορίες, στο σημείο βρέθηκαν 15 κάλυκες.

Το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει άγνωστο και ερευνάται αν μπορεί να σχετίζεται καθ΄ οιονδήποτε τρόπο με την εργασία του ή με άλλα κίνητρα .

Ads

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της προανάκρισης ενώ συλλέγονται καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι το όχημα που οδηγούσε το θύμα δεν άνηκε σε εκείνον, αλλά σε συνεργάτη του.

Έτσι οι Αρχές εξετάζουν και εάν το θύμα ήταν ο πραγματικός στόχος της επίθεσης ή πρόκειται για λάθος των εκτελεστών.

Το προφίλ του θύματος

Το θύμα της επίθεσης είναι ένας 34χρονος συνιδιοκτήτης εταιρείας (ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2022) στην οδό 25ης Μαρτίου στο Ψυχικό που προχωρούσε σε τοπογραφικές μελέτες κι άλλες δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών.

Συγκεκριμένα, το θύμα είναι ο 34χρονος Παναγιώτης Στάθης και ήταν τοπογράφος. Το θύμα δεν είχε ποινικό μητρώο.

Ο ίδιος φέρεται να είχε καταγγείλλει , ότι είχε δεχτεί επιθέσεις κατά το παρελθόν στη Μύκονο και ξυλοδαρμό από αγνώστους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο In.gr, φέρεται να υπήρχε προστριβή για διαχείριση ακινήτων σε κεντρική περιοχή της Μυκόνου για την οποία κι άλλες φορές υπήρχαν αναφορές για απειλές, ξυλοδαρμούς κλπ.

Σημειώνεται ότι μετά τον ξυλοδαρμό του ο άτυχος 34χρονος συνοδευόταν για ένα διάστημα από ιδιώτες φρουρούς.

Οι Αρχές εξετάζουν αν μία από τις παλαιότερες ή νεότερες διενέξεις οδήγησε στην δολοφονική επίθεση σε βάρος του από την επονομαζόμενη «μαφία της Μυκόνου» ή από άλλους δράστες με εντελώς διαφορετικό κίνητρο.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ανενόχλητο το οργανωμένο έγκλημα

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Μπάρκας, σχολιάζει σχετικά με την εκτέλεση πως καθημερινά επιβεβαιώνονται τα χειρότερα σενάρια που θέλουν την πρωτεύουσα να είναι πλέον Άγρια Δύση και το οργανωμένο έγκλημα να δρα ανενόχλητο με μεθόδους που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών.

«Μήνες τώρα προειδοποιούμε τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τις ολέθριες συνέπειες που έχει η πολιτική που ακολουθούν με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της Ελληνικής Αστυνομίας και την παράδοση της χώρας στις δράσεις του οργανωμένου εγκλήματος» τονίζει ο βουλευτής για να προσθέσει το εξής:

«Οι άνθρωποι πλέον εκτελούνται μέρα μεσημέρι, έξω από σχολεία, σε εστιατόρια, ανάμεσα σε παιδιά, σε ανυποψίαστους πολίτες και τα καινούργια ήθη και έθιμα που φέρνει αυτό το διεθνοποιημένο δίκτυο εγκλήματος δείχνει να μην σέβεται καν τους στοιχειώδεις κανόνες που ίσχυαν μέχρι σήμερα. Η ώρα μηδέν έχει σημάνει προ καιρού και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο υπουργός της μοιάζουν ανήμποροι να αντιδράσουν καθώς τα γεγονότα τους ξεπερνούν καθημερινά».