Ο δράστης της επίθεσης στην πλατεία Βάθη ήταν τελικά ο άνδρας που έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Κυριακής στην οδό Αλκμήνης στα Πετράλωνα.

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας «εξιχνιάσθηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο αλλοδαπών που διαπράχθηκε προχθές 2/9/2022 στην πλατεία Βάθης. Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που πρόκειται για τον αλλοδαπό που δολοφονήθηκε πρωινές ώρες σήμερα στα Πετράλωνα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών την ανωτέρω ανθρωποκτονίας συνεχίζονται».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης στα Πετράλωνα αναγνωρίστηκε από έναν από τους δύο τραυματίες της επίθεσης στην πλατεία Βάθη.

Ο τραυματίας στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς δήλωσε ότι δεν γνώριζε το θύμα, ούτε είχε ιδέα για τις παράνομες δραστηριότητές του. Ο ίδιος κατέθεσε ότι τραυματίστηκε, όταν βλέποντας τους δύο άνδρες να διαπληκτίζονται, επιχείρησε να παρέμβει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ads

Σύμφωνα πάντως με την ΕΛ.ΑΣ., το θύμα των Πετραλώνων είναι Τούρκος υπήκοος κουρδικής καταγωγής. Έχει συλληφθεί με τρία διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας με ηλικίες από 20 έως 30 χρόνων. Μάλιστα, έχει απασχολήσει το 2022 για υπόθεση ναρκωτικών διακίνηση ποσότητας ηρωίνης.

Επίσης, μαρτυρίες αναφέρουν ότι μεταξύ δραστών και θύματος δεν είχε προηγηθεί συνομιλία ή διένεξη, ενώ, πάνω στο θύμα βρέθηκαν κινητό τηλέφωνο και χρήματα.

Σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις, οι δράστες καταδίωξαν το θύμα και τον πυροβόλησαν πολλές φορές.