Το ενδεχόμενο περισσότερα από δύο άτομα να συμμετείχαν στην ενέδρα θανάτου που στήθηκε κατά του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ, φαίνεται να εξετάζει σοβαρά η αστυνομία.

Ads

Το Star κάνει λόγο για την παρουσία ενός ύποπτου ζευγαριού, κοντά στο σημείο της δολοφονίας, ενώ σύμφωνα με τη Real, οι αστυνομικοί εξετάζουν τον ρόλο ακόμη δύο ατόμων, οι οποίοι επίσης πέρασαν με μηχανή από το ίδιο σημείο από το οποίο πέρασαν και οι εκτελεστές λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν πληροφορίες για εμπλοκή μιας γυναίκας, η οποία φέρεται να επέβαινε στην μηχανή που εξετάζεται. Επίσης οι αρχές επιμένουν στην αρχική εκτίμηση πως πρόκειται για «εισαγώμενους εκτελεστές», οι οποίοι και εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου. 

Οι αρχές στρέφονται στην Greek Mafia

Σε ό,τι αφορά στα κίνητρα, στην παρούσα φάση οι αρχές βρίσκονται στο σκοτάδι, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι έρευνες έχουν στραφεί κυρίως στα ρεπορτάζ του Γ. Καραϊβάζ για το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά, αλλά, όπως αναφέρουν αστυνομικοί στον Ελεύθερο Τύπο, οι έρευνες κινούνται και «στη δημοσιοποιημένη επλοκή του σε δικογραφίες οργανωμένου εγκλήματος και διαφθοράς». Μάλιστα δεν αποκλείουν η εκτέλεση να εντάσσεται στην προσπάθεια για ανέλιξη στην εγκληματική ιεραρχία, ανεβάζοντας το επίπεδο δράσης και διαμορφώνοντας αρχηγικό προφίλ.  

► Διαβάστε επίσης: Παρασκήνιο και αναπάντητα ερωτήματα για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Ads

Liberation: «Διερευνούσε αρκετές υποθέσεις που αφορούσαν την κυβέρνηση»

Την ίδια στιγμή, θόρυβο έχει προκαλέσει και το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Liberation, η οποία στο εκτενές ρεπορτάζ της για την εκτέλεση του Γ. Καραϊβάζ, με την υπογραφή του ανταποκριτή Fabien Perrier, επισημαίνεται ότι «ο Γιώργος Καραϊβάζ ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στην Αθήνα την Παρασκευή, διερευνούσε αρκετές υποθέσεις που αφορούσαν μέλη του κυβερνώντος κόμματος και τη νυχτερινή ζωή». 

Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι τα τελευταία θέματα που εξέτασε ο Καραϊβάζ «άγγιζαν στενά τη λειτουργία του κράτους στην Ελλάδα, όπως η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία για αρκετές εβδομάδες, υπονόμευσε το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, πολλά από τα μέλη του οποίου λέγεται, ότι διατηρούσαν προσωπικούς δεσμούς με τον άνδρα του θεάτρου, διορισμένου χωρίς διαφάνεια, έξι εβδομάδες μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, «για πολλούς παρατηρητές, ο Λιγνάδης είχε πολιτική προστασία, ενώ μία ημέρα πριν από τη δολοφονία του, ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε προχωρήσει περισσότερο, ισχυριζόμενος στην τηλεόραση, ότι είχε δοθεί χρόνος στον Δημήτρη Λιγνάδη για να διαγράψει ουσιαστικά στοιχεία». Γίνεται επίσης αναφορά στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη.