Εκτάκτως δηλώσεις στη Βουλή αναμένεται να κάνει στις 12:30 ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Στη συνέχεια θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δηλώσεις θα έχουν να κάνουν με το κόμμα.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι οι ΑΝΕΛ έχουν ανακοινώσει σε όλους τους τόνους ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό, ενώ παράλληλα καταψήφισαν και την πρόταση μομφής στην κυβέρνηση που κατέθεσε η ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά ζητήματα.

Κατά τη ψηφοφορία για την πρόταση μομφής, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, υπερψήφισε κόντρα στη γραμμή του κόμματος και διαγράφηκε. Ακολούθησε και η αποχώρηση της εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, η οποία απέρριψε τη συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων. «Δεν αμφισβητώ τις πατριωτικές προθέσεις του Πάνου Καμμένου. Διαφωνώ με τους χειρισμούς […] Ίσως δικαιωθούν στο μέλλον οι όποιες επιλογές», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Παναγιώτης Σγουρίδης μιλώντας σήμερα στον Σκάι, είπε μεταξύ άλλων ότι «η υπερψήφιση της πρότασης μομφής δεν σήμαινε καταψήφιση της συμφωνίας. Αν θα έρθει η συμφωνία εμείς θα την καταψηφίσουμε…Τα όργανα θα αποφασίσουν τη στάση μας. Καταψηφίζοντας τη συμφωνία ουσιαστικά μπαίνει θέμα δεδηλωμένης».

Ads