Με θέμα την προκαταρκτική συμφωνία με την Ελλάδα θα συνεδριάσει το EuroWorking Group σήμερα, Πέμπτη, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Ads

Σύμφωνα με πηγές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, η σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group είναι έκτακτη και θα έχει αντικείμενο την προκαταρκτική συμφωνία ενώ θα πραγματοποιηθεί μία δεύτερη που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαΐου.

Στην έκτακτη συνεδρίαση -η τηλεδιάσκεψη αναμένεται να ξεκινήσει στις 15:00 (ώρα Ελλάδας)- θα συζητηθεί τόσο η συμφωνία όσο και το ζήτημα του χρέους.

Εξάλλου από όλες τις πλευρές έχει επισημανθεί πως προτεραιότητα είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών για να κλείσει η αξιολόγηση στις 22 Μαΐου.

Ads

Το οριστικό «πράσινο φως» στη συμφωνία θα δοθεί από το Eurogroup στις 22 Μαΐου και η εκταμίευση της δόσης αναμένεται στις αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το χρέος θα συζητηθεί και στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G7 στο Μπάρι της Ιταλίας, στις 11 και 13 Μαϊου, με τις ελληνικές αρχές .