Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων εκθόθηκε από την ΕΜΥ όπου και επισημαίνεται ότι τα νέα προγνωστικά στοιχεία διαφοροποιούνται μόνο στα υψόμετρα όπου αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις.

Ads

Συγκεκριμένα, σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα προβλέπεται από το απόγευμα της Τετάρτης έως και την Παρασκευή με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου (κυρίως στη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα και την Ιθάκη), στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και στη δυτική Στερεά και βαθμιαία στην Ήπειρο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες από νωρίς το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές,στη δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500 μέτρα και πάνω), στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 600-700 μέτρα και πάνω), στη δυτική και κεντρική Στερεά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 600-700 μέτρα και πάνω). 

Ads

 Οι νότιοι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο Ιόνιο τα 8 και πιθανώς πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.