Το θέμα των προνοιακών δομών και των καταγγελιών που έχουν διατυπωθεί από φορείς και πρώην φιλοξενούμενους, μετά τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου», αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στο κυβερνητικό επιτελείο.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σ’ αυτήν θα λάβουν μέρος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του, καθώς και η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου και άλλοι παράγοντες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα λάβουν μέρος και οι υπουργοί Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και Γιώργος Γεραπετρίτης.

Από το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνεται ότι θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί για όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη λειτουργία των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου», είτε πρόκειται για επικεφαλής ή εργαζόμενους.

Ads

Το κυβερνητικό επιτελείο όπως αναφέρεται θα αναζητήσει λύσεις για τη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής, αλλά και για τι θα γίνει με τα παιδιά όσο θα βρίσκεται σε εξελιξη η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.

Όπως υπογραμμίζουν στελέχη της κυβέρνησης, δεν πρόκειται να κλείσει η «Κιβωτός», καθώς κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες παιδιά να βρεθούν στον δρόμο.