Χιλιάδες υπογραφές κατοίκων του δήμου Παγγαίου στοχεύει να συγκεντρώσει και να καταθέσει στη διοίκηση της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και στο υπουργείο Υποδομών σύσσωμη η αντιπολίτευση του δήμου, με στόχο την αποτροπή της εγκατάστασης του σταθμού διοδίων στη Μουσθένη Καβάλας.

Ads

Η έντονη φημολογία και οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που κάνουν λόγο για εγκατάσταση σταθμού διοδίων στον κόμβο Μουσθένης της Εγνατίας οδού θορύβησαν το Δήμο Παγγαίου. Σε πρόσφατο ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, η εγκατάσταση διοδίων στη μέση του δήμου κρίνεται «ανεπίτρεπτη» καθώς παρεμποδίζει ουσιαστικά την επικοινωνία μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων του.

Στο ψήφισμα γίνεται λόγος για κίνδυνο «πρόκλησης κοινωνικής αναταραχής» από την επιβολή αναγκαστικών διοδίων στον μισό πληθυσμό του δήμου, που θα κατευθύνεται προς την έδρα του (Ελευθερούπολη) για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών του. Επιπλέον, υπογραμμίζεται και το ζήτημα της ασφάλειας για όσους θα κινούνται εναλλακτικά στο παλιό εθνικό δίκτυο, η συντήρηση του οποίου, όπως υποστηρίζεται, έχει παραμεληθεί πλήρως τα τελευταία χρόνια. Ακόμα, προτείνεται – σε περίπτωση λειτουργίας του σταθμού διοδίων – να εγκατασταθούν στα όρια του δήμου Παγγαίου (κοντά στον ποταμό Στρυμόνα), ώστε να μην θιγούν οι ενδοδημοτικές συγκοινωνίες.

Ωστόσο, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης προχωρούν ένα βήμα παραπάνω καθώς συμφώνησαν από κοινού να συντάξουν ένα κείμενο απόρριψης της εγκατάστασης διοδίων στον κόμβο Μουσθένης ή σε άλλο κοντινό σημείο. Κατόπιν σχεδιάζουν να το προωθήσουν ώστε να μαζέψουν υπογραφές από τους κατοίκους που θα επιβαρύνονται για μετακινήσεις εντός των ορίων του δήμου τους.

Ads

Οι παρατάξεις των Γιάννη Φιλόσογλου και Χαράλαμπου Χρυσανίδηυποστηρίζουν ότι θα κινηθούν γρήγορα και θα επιδιώξουν άμεσα συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρίας «Εγνατία Οδός Α.Ε.». Κατηγορούν παράλληλα τον δήμαρχο Παγγαίου, Βασίλη Ξουλόγη, για ανεκτική στάση ως προς το ζήτημα των διοδίων. Σύμφωνα πάντως με δημοτικούς συμβούλους των δυο παρατάξεων το κείμενο θα είναι έτοιμο σύντομα και θα κυκλοφορήσει εντός των προσεχών ημερών στα δημοτικά διαμερίσματα του Παγγαίου για τη συλλογή υπογραφών.