Αντιμέτωποι με λουκέτο του σχολείου τους, του 9ο δημοτικού στο Αιγάλεω ήρθαν γονείς και μαθητές, όταν δικαστικοί επιμελητές έδειξαν απόφαση έξωσης και ήθελαν να αλλάξουν κλειδαριά στο σχολείο.

Ads

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, μιλώντας στον ANT1, έκανε λόγο για «ξεφτίλα» εν έτει 2022, 90 μαθητές να μένουν χωρίς σχολείο καθώς εδώ και δυο χρόνια και ενώ ήταν γνωστή η δικαστική διαμάχη με τους ιδιώτες στους οποίους ανήκει το κτίριο, να μην έχει ληφθεί καμιά μέριμνα για το που θα κάνουν μάθημα τα παιδιά του δημοτικού. Το κτίριο ανήκει στους κληρονόμους της οικογένειας Ζαμπέτα και η δικαστική διαμάχη κρατά από το 2020 μέχρι που πριν από λίγες ημέρες βρήκε η οριστική απόφαση για έξωση.

Η πρωτοφανής ιστορία είναι γνωστή τόσο στο δήμο όσο και στο υπουργείο Παιδείας που όπως καταγγέλλουν οι γονείς δεν έκαναν τίποτα για να βρεθεί λύση για τα παιδιά ώστε να συνεχίζουν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγάλεω «η απόγνωση, η οργή και η επιμονή μας, σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης,  να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των παιδιών τους στην μόρφωση στον χώρο που επί σειρά ετών στεγάζεται το σχολείο τους, απέτρεψε προσωρινά όμως την έξωση».

«Καταγγέλλουμε την τραγική ‘αμέλεια’ της Διοίκησης του Δήμου μας και όλων των αρμόδιων Αρχών που οδήγησε στο να μείνουν 90 μαθητές κυριολεκτικά στον δρόμο στο παρά 5 της έναρξης της σχολικής χρονιάς» αναφέρουν και ζητούν από τον Δήμο και Πολιτεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βρουν οριστική λύση για το 9ο δημοτικό!

Η Ένωση των γονέων ζητά:

– Η Διεύθυνση της Α’θμιας να μην συναινέσει στην μετεγκατάσταση του σχολείου σε άλλο σχολείο, πόσω μάλλον στο κτήριο του 14ου Δημοτικού Σχολείου που δεν πληροί ακόμα και νομικά καμία προϋπόθεση για να φιλοξενήσει +90 μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους στον χώρο που στεγάζεται, και θα οδηγήσει σε υποβάθμιση εν τέλει και των δύο σχολείων!

Ads

– Να γίνει πράξη η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για χαρακτηρισμό του σχολείου ως σχολική στέγη και να μην νίπτουν τας χείρας τους όσοι επικαλούνται διαδικαστικά κωλύματα!

– Να μας κοινοποιηθούν όλα τα έγγραφα από πλευράς Δήμου σε σχέση με τις ενέργειες που έγιναν προς υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου , που πάρθηκε τον Νοέμβριο του 2021 !

«Η Ένωση Γονέων καλεί τους Συλλόγους Γονέων, τους γονείς, τους συμπολίτες,  να στηρίξουν τον αγώνα για την σχολική στέγη που δικαιούνται αδιαπραγμάτευτα όλοι οι μαθητές του 9ου Δημοτικού σχολείου Αιγάλεω! Διεκδικούμε την παραμονή του 9ου Δημοτικού σχολείου στον χώρο του σε ένα σύγχρονο και ασφαλές κτίριο! Η πολιτική των συγχωνεύσεων εξυπηρετεί μόνο σκοπούς ενάντια στην Δημόσια Δωρεάν Παιδεία που δικαιούνται τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί! Κανένα σχολείο ΔΕΝ μας περισσεύει» καταλήγει η ανακοίνωση.