Στις τοπικές κοινωνίες και τις γειτονιές βρίσκονται και θα βρεθούν και το επόμενο χρονικό διάστημα οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα ως τους βουλευτές και τα στελέχη. Πρόκειται για μία κεντρική πολιτική επιλογή προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να αφουγκραστεί τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας, όπως επισημαίνουν τα στελέχη του, αλλά και να επικοινωνήσει το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι», μία «πρόταση κοστολογημένη και απολύτως εφικτή για την ανάσχεση της κρίσης», όπως τονίζουν. 

Ads

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε σήμερα στο νησί της Ρόδου, επισκέφτηκε την Μεσαιωνική Πόλη, είχε συνάντηση με το ΔΣ του συλλόγου καταστηματαρχών της περιοχής, αλλά και συνομιλίες με πολίτες. Ακούγοντας όσα του είπαν οι καταστηματάρχες, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «οι εικόνες από τα καταστήματα στην παλιά πόλη της Ρόδου είναι αποθαρρυντικές και ενδεικτικές της πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις». 

Το μήνυμα που έστειλε ήταν αυτό προς την κατεύθυνση της στήριξης των εργαζόμενων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σημειώνοντας ότι «οι επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ οδηγούν την οικονομία σε έναν ακόμη φαύλο κύκλο, όπως αυτόν που ζήσαμε στα χρόνια των μνημονίων», τόνισε ότι η λύση έρχεται από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι». 

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι θα πρέπει να επιχορηγηθούν στο 100% οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε 40% οι μισθοί των εργαζομένων, ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να χορηγηθεί κεφάλαιο κίνησης σε όλες τις επιχειρήσεις. Εξέφρασε, επίσης, την αναγκαιότητα να μπορούν οι επιχειρήσεις αυτές να προσφύγουν σε φθηνό δανεισμό με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ, μεταξύ άλλων, κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει το θεσμικό εργαλείο της αναπτυξιακής τράπεζας για να χορηγήσει μικρά δάνεια στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Υπογράμμισε τέλος την ανάγκη να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση και να μειωθεί η φορολογία για την προκαταβολή φόρου, ενώ κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι παρουσιάζει αδυναμία κατανόησης των προβλημάτων της πραγματικής οικονομίας. Το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικά στελέχη αλλά και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νησιού. 

Με το «Μένουμε όρθιοι 2» στους δρόμους

Ήδη, χθες, πρώτη ημέρα της εξόρμησης για την προώθηση του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στις γειτονιές της Αθήνας, ακολουθώντας τον Αλέξη Τσίπρα που είχε ξεκινήσει από το ιστορικό κέντρο και την Καισαριανή. Οι βουλευτές μίλησαν με εργαζόμενους και καταστηματάρχες, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό με τις προτάσεις του κόμματος και ενημερώθηκαν από τους πολίτες για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Αντίστοιχες κινήσεις έγιναν και στη Βόρειο Ελλάδα, με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιεί πολιτική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη και άλλα στελέχη να περιοδεύουν στην Δράμα. 

Ads

image

image

image

Οι εξορμήσεις των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα και ο στόχος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν από το κόμμα, είναι διττός. Κατ’ αρχήν να διαλυθεί η εντύπωση που δημιουργούν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαφανισμένος» και οι προτάσεις του ανεφάρμοστες. Και δεύτερον να υπάρξουν ουσιαστικές συζητήσεις με τους κλάδους της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και τους εργαζόμενους ώστε να γίνεται «αυστηρή και δομημένη κριτική στην κυβέρνηση» αλλά και ΝΑ προτείνονται οι απαραίτητες λύσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.