Στα «κάγκελα» είναι οι γονείς για την επιστολή του αντιδημάρχου Παιδείας της Νέας Σμύρνης προς τις σχολικές επιτροπές και τους διευθυντές των σχολείων για εξοικονόμηση ενέργειας. 

Ads

Όπως αποκάλυψε με ρεπορτάζ του tvxs.gr,  ο Δήμος Νέας Σμύρνης ζητάει «να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου κατά τις κρύες ημέρες και πολύ πρωινές ώρες».

Μάλιστα, ενώ στους χώρους των σχολείων τις απογευματινές ώρες φιλοξενούνται συχνά δραστηριότητες που διοργανώνουν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, στην επιστολή αναφέρεται ότι «οι παραχωρήσεις σχολικών χώρων για εξωσχολικές δραστηριότητες να γίνονται κατά προτίμηση σε πρωινές ώρες και όπου αυτό είναι αδύνατο, δε θα γίνεται χωρίς χρήση φυσικού αερίου για τη θέρμανση των χώρων».

image

Ads

Μιλώντας στο Open, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, Στέλλα Βαλαβάνη, σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι «η δημοτική αρχή της Ν. Σμύρνης έδειξε τεράστιο ζήλο, που μας προκαλεί αγανάκτηση και θυμό, να προσαρμοστεί στις εντολές του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης, “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».

Πρόσθεσε, ότι με την επιστολή, η δημοτική αρχή της Ν. Σμύρνης θα «επιβραβεύει ουσιαστικά του διευθυντές των σχολείων που θα αφήνουν τα παιδιά μας να παγώνουν».

Εκτίμησε ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι προς την ίδια κατεύθυνση, ενώ υπογράμμισε, ότι με τη διακοπή της διάθεσης του σχολείου τα απογεύματα για εκδηλώσεις, «κόβεται» και το δικαίωμα των παιδιών στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Νέας Σμύρνης, Πολύδωρος Συρίγος, υποστήριξε μιλώντας στο tvxs.gr, ότι «αυτό που ζητάμε από εκπαιδευτικούς και γονείς είναι να αποφεύγουν τις υπερβολές και τις σπατάλες».

«Η σπουδή μας για το θέμα όμως δεν εξαντλείται στις συστάσεις αυτές, ασκούμε πίεση στην κυβέρνηση μέσω της ΚΕΔΕ για να δοθούν επιπλέον χρήματα και να καλυφθεί η μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους που θα προκύψει στα σχολεία αυτόν το χειμώνα», προσθέτει ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Νέας Σμύρνης.