Εξώδικο στην εφημερίδα «Μακεδονία» έστειλε ο Δημήτρης Μάρδας, με αφορμή δημοσίευμα της 4ης Μαΐου 2015, που ανέφερε πως αναπληρωτής υπουργός μετέφερε τον Μάρτιο του 2015 ποσό 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο.

Ads

Στην εξώδικη διαμαρτυρία του ο Δημήτρης Μάρδας υποστηρίζει πως το εν λόγω δημοσίευμα «φωτογράφιζε, δίχως να κατονομάζει ρητά, εμένα ως κυβερνητικό στέλεχος και δη ως αναπληρωτή υπουργό της κυβέρνησης ότι έχει δήθεν μεταφέρει μεγάλο χρηματικό ποσό της τάξεως των 80.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικό, το χρονικό διάστημα αμέσως μετά την ανάληψη των κυβερνητικών μου καθηκόντων».

Παράλληλα, επισημαίνει πως το δημοσίευμα «περιλαμβάνει στο σύνολό του σειρά αναληθών και ανυπόστατων ισχυρισμών, οι οποίοι κατά κατάχρηση της ελευθερίας του Τύπου προσβάλλουν άμεσα την υπόληψη και την αξιοπρέπειά μου».

Επίσης, ο ίδιος υπογραμμίζει πως «ουδέποτε έβγαλε τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου σε οποιαδήποτε τράπεζα της Ελλάδος το ποσό που αναφέρεται στο επίμαχο δημοσίευμα, πολύ δε περισσότερο ουδέποτε έβγαλα τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στο εξωτερικό κατά το χρονικό διάστημα που είχαν την ιδιότητα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών».

Ads

Ακόμη, τονίζει πως «ο τρόπος παρουσίασης του ως άνω δημοσιεύματος, χωρίς την ύπαρξη οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου, αποτέλεσε αντικείμενο στοχευμένης κριτικής εκ μέρους της εφημερίδας ως μέλος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να πληγεί η εικόνα του και να μειωθεί η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και συνεπώς αποτελεί παραβίαση ουσιωδών δικαιωμάτων κατά τη λειτουργία του τύπου και κατάχρηση του τύπου ως μέσου που έχει κοινωνική πόλη αποστολή».

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε πως απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαίωσε τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα στη προσφυγή του έναντι της γερμανικής εφημερίδας Bild που υποστήριξε ότι τον Μάρτιο 2015, ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τότε, είχε μεταφέρει 80.000 ευρώ σε τράπεζα του Λουξεμβούργου.