Πειστικές και υπεύθυνες εξηγήσεις ζητά η ΝΔ από τον πρωθυπουργό για το εναλλακτικό σχέδιο που ο Γιάνης Βαρουφάκης επεξεργαζόταν.

Ads

«’Οπως καθημερινά αποκαλύπτεται από σωρεία δηλώσεων, δημοσιευμάτων και πληροφοριών, φαίνεται ότι κάποιοι απεργάζονταν κρυφό Σχέδιο για προετοιμασία εξόδου της χώρας από το ευρώ, γεγονός που παραπέμπει ευθέως σε σκοτεινές και παρακρατικές μεθόδους, επικίνδυνες για τη Δημοκρατία και το εθνικό συμφέρον. Ουδείς πλέον μπορεί να παρακολουθεί αμέριμνος τα γεγονότα», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

Η ΝΔ ζητά «να διαλευκανθεί αυτή η σκοτεινή υπόθεση και να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός αν τελικά υπήρχε Plan B για Grexit, ποιος έδωσε την εντολή και πότε, ποιος ανέλαβε να το εκπονήσει, ποιος το παρακολουθούσε και ποιος είχε χρεωθεί την τεχνική υποστήριξη του σχεδίου αυτού».

Προειδοποιεί δε ότι ως κόμμα θα αξιοποιήσει άμεσα όλα τα πρόσφορα κοινοβουλευτικά μέσα.

Ads

Ήδη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και όπως ανακοίνωσε θα καταθέσει άμεσα αίτημα για κατά προτεραιότητα εξέταση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην πρώτη συνεδρίαση της υφιστάμενης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Επίσης η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

24 βουλευτές της ΝΔ ρωτούν…

Ερώτηση στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατέθεσαν 24 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το αν ήταν σε γνώση του το λεπτομερές εναλλακτικό σχέδιο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα με δημιουργία παρατραπεζικού συστήματος.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές οι ενέργειες που αποδίδονται στον πρώην υπουργό Οικονομικών σε σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής συνιστούν «εκτροπή που επισείουν την απόδοση όχι μόνο πολιτικών αλλά τυχόν και ποινικών ευθυνών».

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Γιάννης Κεφαλογιάννης, Σάββας Αναστασιάδης, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Αντωνιάδης, Μαρία Αντωνίου, Άννα –Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Βαγιωνάς, Κώστας Βλάσης, Γιώργος Γεωργαντάς, Κώστας Γκιουλέκας, Βασίλης Γιόγιακας, Αθανάσιος Δαβάκης, Άννα Καραμανλή, Κώστας Καραμανλής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μάνος Κόνσολας, Δημήτρης Κυριαζίδης, Χρήστος Μπουκώρος, Βασίλης Οικονόμου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Σκρέκας, Κώστας Τζαβάρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Οι γαλάζιοι βουλευτές ρωτούν:

1.Είναι αληθές το δημοσίευμα το οποίο εμφανίζει τον πρώην Υπουργό των Οικονομικών να προετοιμάζει κατ’ εντολή σας λεπτομερές σχέδιο για την έξοδο από την Ευρωζώνη;
2. Ήταν σε γνώση σας οι λεπτομέρειες του σχεδίου που περιγράφει το εν λόγω δημοσίευμα, ειδικότερα η υποκλοπή των ΑΦΜ των φορολογουμένων και η δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος;
3. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε προκειμένου να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά η δράση στελεχών της κυβέρνησης που κινείται έξω από τα όρια της δημοκρατικής νομιμοποίησης της;».