Την Τρίτη το πρωί, μία ημέρα μετά, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη έξι ατόμων για τα επεισόδια στο Παρανέστι. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Δράμας.

Ads

 
Πρόκειται για πέντε Έλληνες, 36, 37, 39, 41 και 42 ετών και έναν 32χρονο Αλβανό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αντίστασης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της στάσης και της απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών. 
 
Όπως αναφέρεται από την αστυνομία «έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ακόμα εννέα άτομα για συμμετοχή στα επεισόδια, μεταξύ των οποίων και ένα άτομο που πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο».

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσαν στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης τα όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην αστυνομικός, Δημήτρης Κυριαζίδης για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς. Ουσιαστικά ο κ. Κυριαζίδης υπερασπίστηκε τον αγρότη που πυροβολούσε τη Δευτέρα με την καραμπίνα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Παρανέστι Δράμας. «Προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα και να αντιμετωπίσει την κατάσταση που είχε προκαλέσει η Χρυσή Αυγή», ανέφερε ο κ. Κυριαζίδης.
 
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας παρενέβη, λέγοντας ότι διαφωνεί κάθετα με τα όσα είπε ο κ.Κυριαζίδης σε σχέση με την καραμπίνα.