Τη διαδικασία κατάρτισης του καταλόγου των ΜΜΕ που θα έπαιρναν μερίδιο από την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» περιέγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Initiative Media Μιχάλης Γκάλγκος, στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την «λίστα Πέτσα» και τις δημοσκοπήσεις.

Ads

Αν και έκανε λόγο για μια «δυναμική διαδικασία», μετά από επίμονες ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «εμείς προτείναμε τεχνοκρατικά και ενέκρινε η αναθέτουσα αρχή», όπου αναθέτουσα αρχή ήταν η Προεδρία της Κυβέρνησης.

«Ερώτηση κε. Γκάλκο: Εσείς προτείνατε ή αποφασίζατε; Προτείνατε ή εγκρίνατε;» ρώτησε ο Γιάννης Ραγκούσης. «Εμείς προτείναμε τεχνοκρατικά και ενέκρινε η αναθέτουσα αρχή», απάντησε ο επικεφαλής της διαφημιστικής εταιρίας που διένειμε τα χρήματα της καμπάνιας στα διάφορα ΜΜΕ.

Νωρίτερα ο κ. Γκάλκος είχε πει πως η εταιρία του είχε καταθέσει στην κυβέρνηση έναν αρχικό κατάλογο με ΜΜΕ. Καθώς προχωρούσε η διαδικασία, εκπρόσωποι Μέσων «ενοχλούσαν» όπως χαρακτηριστικά είπε, είτε την εταιρία είτε την κυβέρνηση προκειμένου να αυτοπροταθούν. Ο κ. Γκάλκος είπε πως κάθε Σάββατο κυβέρνηση και Initiative συγκέντρωναν αυτά τα αιτήματα, με ορισμένα να ενσωματώνονται στον κατάλογο και άλλα να απορρίπτονται.

Ads

Τα παραπάνω στοιχεία βρίσκονται στην παρακάτω συρραφή αποσπασμάτων που έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ:

Σε ότι αφορά στην εφημερίδα «Documento» που αποκλείστηκε από την καμπάνια, ο κ. Γκάλγκος είπε πως μετά από συζήτηση που έγινε με την αναθέτουσα αρχή το συγκεκριμένο μέσο τέθηκε εκτός λίστας, καθώς το περιεχόμενο της εφημερίδας εκείνη την περίοδο ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τα μηνύματα που ήθελε να περάσει η καμπάνια.

Μετά το τέλος της κατάθεσης του κου. Γκάλκου, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν ανακοινώσεις.

Δήλωση Μελών της Νέας Δημοκρατίας στην Εξεταστική Επιτροπή

«Μπούμεραγκ γυρίζει για τον ΣΥΡΙΖΑ η Εξεταστική Επιτροπή για τις δημοσκοπήσεις και τα ΜΜΕ. Όχι μόνο προκύπτουν στοιχεία που τινάζουν στον αέρα το αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως η ανασκευαστική δήλωση του εκλογικού αναλυτή Ηλία Νικολακόπουλου για την εταιρία Opinion Poll, αλλά επιπλέον, η εξέταση των μαρτύρων εξελίσσεται σε ντόμινο δυσάρεστων αποκαλύψεων για την Κουμουνδούρου.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι βουλευτές της ΝΔ κατήγγειλαν τον ΣΥΡΙΖΑ για συγκάλυψη των εταιριών Vox Pop, Common View και Bridging Europe.

Οι βουλευτές ΝΔ υπενθύμισαν, πως στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο ίδιος ο Προέδρος του ΕΣΡ είχε παρουσιάσει για το διάστημα 2015-2019 συντριπτικά στοιχεία υπέρ της προβολής της πρώην συγκυβέρνησης ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η αμηχανία για το αδιέξοδο που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διάχυτη.

Γι’ αυτό και καταφεύγει στην πάγια τακτική του αποπροσανατολισμού με δήθεν αποκαλύψεις όπως το έγγραφο που υποτίθεται ότι «ανακάλυψε» η εφημερίδα Documento.

Άνθρακας ο θησαυρός κύριοι της Κουμουνδούρου.

Η συγκεκριμένη επιστολή δεν είναι προϊόν δημοσιογραφικής ανακάλυψης αλλά ένα από τα έγγραφα που διανεμήθηκαν στους βουλευτές και το οποίο ξεκάθαρα αναφέρει ότι η κατανομή της διαφήμισης ήταν έμπνευσης και υλοποιήθηκε από την ανάδοχο εταιρία».

Δήλωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μελών της εξεταστικής επιτροπής

«Καταπέλτης για την κυβέρνηση η ομολογία του βασικού μάρτυρα της Ν.Δ. στην Εξεταστική Επιτροπή. Ο επικεφαλής της εταιρίας Iniative Μιχ. Γκάλγκος η οποία μοίρασε τα χρήματα της λίστας Πέτσα στα ΜΜΕ, παραδέχθηκε το μεγάλο σκάνδαλο! Ότι χωρίς δημόσια πρόσκληση, ο κατάλογος των ΜΜΕ επελέγη αποκλειστικά από την Προεδρία της Κυβέρνησης, δηλ. από τον κ. Πέτσα!

«Εμείς προτείναμε τεχνοκρατικά και η Αναθέτουσα Αρχή (δηλ. η Προεδρία της Κυβέρνησης) ενέκρινε και αποφάσιζε», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε ακόμη ότι υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ της εταιρίας Iniative και της Κυβέρνησης, υλικό το οποίο ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την αρχή και ακόμη δεν έχει προσκομισθεί.

Ο μάρτυρας αποκάλυψε επίσης όλες τις διαδικασίες λογοκρισίας και αποκλεισμού, των ΜΜΕ που δεν ήταν αρεστά στην κυβέρνηση.

Η σημερινή δυσάρεστη για την Ν.Δ. συνεδρίαση , επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που οδήγησαν στην σύσταση της Εξεταστικής.

Ως εκ τούτου το Μαξίμου δεν μπορεί να κρύβει άλλο τον Στ.Πέτσα».