Σε μερική αναδίπλωσε προχώρησε η κυβέρνηση μετά τις έντονες αντιδράσεις για την διαφαινόμενη πρόθεση της  πλειοψηφίας της ΝΔ στην Εξεταστική για τις υποκλοπές να επιβάλλει “απόρρητο” στα πορίσματα των κομμάτων αλλά και είναι μυστική η συνεδρίαση της Ολομέλειας, που θα συζητηθούν αυτά.

Ads

Ειδικότερα, ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών εμφανίστηκε θετικός για την ανοιχτή Ολομέλεια, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν απόρρητα τα πορίσματα των κομμάτων.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε αρχικά ότι «η απόφαση για το πως θα γίνει η Ολομέλεια αφορά στη διάσκεψη των προέδρων».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «η άποψη της κυβέρνησης είναι ότι η συνεδρίαση της Ολομέλειας δεν μπορεί, να είναι κλειστή και δεν έχει υπάρξει τέτοια εισήγηση ούτε στο παρελθόν».

Ads

«Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά τη δημοσιοποίησή των πορισμάτων που τα κόμματα θα καταθέσουν πρέπει να λάβουν υπόψη τον πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα των ζητημάτων που πραγματεύονται» σημείωσε με νόημα συνεχίζοντας ο Γιάννης Οικονόμου.