Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας σχολίασε τις πληροφορίες που διέρρευσαν την Πέμπτη από την εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο και ανέφεραν πως ο ίδιος ζήτησε να διερευνηθεί και η περίοδος ΣΥΡΙΖΑ. «Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο. Άλλωστε τι να διερευνήσει κανείς. Πρόκειται για διαρροές από βουλευτές άλλων κομμάτων που θέλουν να αξιοποιήσουν την εξεταστική προσωπικό όφελος, που μιλούν πομπωδώς και χτυπούν τα χέρια στο τραπέζι, αλλά τελικά λένε πράγματα άνευ περιεχομένου».

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος έγραψε ο ίδιος στο Twitter πως έκανε πρόταση να συμπεριληφθεί στην εξεταστική για το μνημόνιο και η τρέχουσα περίοδος διακυβέρνησης και πως η πρόταση έγινε αποδεκτή από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Λαπαβίτσα. «Ο κ. Λαπαβίτσας μόλις δέχθηκε στην εξεταστική τη σκέψη που διατύπωσα,να συμπεριλάβουμε στην εξέταση και την τρέχουσα περίοδο», έγραψε χαρακτηριστικά.

Όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξή του στον Σκάι απάντησε: «Έχουμε εντολή από την ελληνική Βουλή να ερευνήσουμε την περίοδο από το 2009  έως το 2015. Δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε από αυτό. Βέβαια υπάρχουν βουλευτές από άλλα κόμματα οι οποίοι θεωρούν πως η εξεταστική είναι μια καλή ευκαιρία για να προβάλουν τον εαυτό τους. Υπάρχουν πολλοί που μιλούν πομπωδώς και χτυπούν τα χέρια στο τραπέζι και τελικά λένε πράγματα άνευ περιεχομένου και θέλουν να αξιοποιήσουν αυτές τις καταστάσεις.

Η απάντηση Λαπαβίτσα στο 4:30

Παρουσιάζουν λοιπόν εμένα ως άνθρωπο που θέλει να επεκταθεί η εξεταστική και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι δυνατόν και στο τέλος τι ακριβώς να εξετάσει κάποιος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι ένα φτηνό πολιτικό παιχνίδι και ένδειξη του πως αντιλαμβάνεται η αντιπολίτευση τις εξεταστικές. Δεν θέλουν να μπουν στην ουσία αλλά θέλουν να ρίχνουν πυροτεχνήματα. Πρέπει να μπούμε στην ουσία. Αν σε αυτή τη διαδικασία κάποιος βουλευτής θέλει να ρωτήσει και για αυτά που έχουν συμβεί τον Φεβρουάριο, δεν μπορεί κανείς να τον σταματήσει. Αλλά αυτό δεν συνιστά το πεδίο έρευνας της επιτροπής μας».