Το κείμενο της επιστολής που θα αποστείλει ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο Δημήτρης Βίτσας προς όλους τους μάρτυρες από το εξωτερικό δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Ads

Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Επειδή θεωρούμε ότι λόγω της θέσης σας, της γνώσης των πραγματικών περιστατικών αλλά και της επιστημονικής σας γνώσης, μπορείτε να διευκολύνετε στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής, σας ζητούμε να παρευρεθείτε σε μια από τις συνεδριάσεις της, να απαντήσετε σε ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής και να διατυπώσετε την άποψη σας επί του θέματος.

» Επειδή, με βάση την απόφαση της Βουλής, η Επιτροπή πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της έως τις 6 Οκτωβρίου 2015,σας παρακαλούμε να μας γνωρίσετε ποιο χρονικό διάστημα θα μπορούσατε να είσαστε στην Ελλάδα ώστε να καθορίσουμε ημέρα και ώρα ακρόασης.

Ads

» Εννοείται πως θεωρούμε την παρουσία σας ιδιαίτερα χρήσιμη και κρίσιμη και θα είναι χαρά για το Ελληνικό Κοινοβούλιο να οργανώσει το ταξίδι σας και να σας φιλοξενήσει καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής στην χώρα μας.

» Αν, παρ’ ελπίδα, σας είναι αδύνατον να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση μας, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε πότε μπορεί αντιπροσωπεία της επιτροπής μας ή της πρεσβείας μας να σας επισκεφθεί, να διατυπώσει συγκεκριμένες ερωτήσεις και να καταγράψει τις απαντήσεις σας. Αν θεωρείτε πως υπάρχει και άλλος τρόπος να ενισχύσετε την προσπάθεια της Επιτροπής μας παρακαλούμε να μας τον αναφέρετε».