Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στη ΒΙΑΛ της Χίου που διήρκεσαν από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου έως σχεδόν το πρωί της Κυριακής του Πάσχας. Αφορμή ήταν ο θάνατος μιας 47χρονης Ιρακινής που ενώ ασθενούσε δεν νοσηλεύτηκε και σκόρπισε οργή, φόβο και ανασφάλεια στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στη ΒΙΑΛ.

Ads

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το politischios.gr, η γυναίκα είχε παραπεμφθεί στο νοσοκομείο Χίου αλλά την είχαν στείλει ξανά πίσω στο hotspot της ΒΙΑΛ και τελικά κατέληξε το Μεγάλο Σάββατο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στη ΒΙΑΛ ξέσπασε εξέγερση με τα επεισόδια να κορυφώνονται και να γενικεύονται το βράδυ του Σαββάτου. Σημειώθηκαν και εκτεταμένες ζημιές αφού κάηκαν σκηνές, δυο αυτοκίνητα, η καντίνα που βρίσκονταν στο Κ.Υ.Τ., οικίσκοι καθώς και οι φρουρές των Αστυνομικών. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθηκαν τρία άτομα και κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Χίου.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε κοντέινερ που είχε στήσει στη ΒΙΑΛ η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για ιατρικούς σκοπούς. Η γυναίκα είχε παραμείνει εκεί επί τριήμερο περισσότερο για προληπτικούς λόγους, αφού την Πέμπτη είχε επισκεφθεί το Νοσοκομείο με συμπτώματα που θεωρήθηκαν ύποπτα για κορονοϊό. Το δείγμα, ωστόσο, που ελήφθη και εξετάστηκε στο Ινστιτούτο Παστέρ, κατέληξε αρνητικό και έτσι η γυναίκα επέστρεψε στη ΒΙΑΛ, έχοντας λάβει οδηγίες για φαρμακευτική αγωγή μιας και όπως έγινε γνωστό έπασχε από διαβήτη αλλά και από καρδιακές αρρυθμίες.

Το μεσημέρι του Σαββάτου η γυναίκα βρέθηκε νεκρή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε τροφή στο στόμα της, γεγονός που οδήγησε αρχικά στην υπόθεση ότι ο θάνατος της ήταν αποτέλεσμα πνιγμού. Ωστόσο εξίσου πιθανά θεωρούνται και τα σενάρια είτε της καρδιακής ανακοπής, είτε κάποιας πνευμονικής εμβολής. Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει ακόμη το αν θα υπάρξει επίσημο πόρισμα για την αιτία θανάτου από την ιατροδικαστική υπηρεσία του Νοσοκομείου Χίου.

image

Ads

image