Στην εξάρθρωση της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης διαρρηκτών και ληστών που έχει εντοπιστεί έως σήμερα στην Ελλάδα προχώρησε η ασφάλεια Αττικής, ταυτοποιώντας συνολικά 155 άτομα.

Ads

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης στην Αττική έγιναν 30 συλλήψεις με τα υπόλοιπα 125 μέλη της σπείρας να καταζητούνται. Στην πλειοψηφία τους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι Γεωργιανοί. Συλληφθέντες είναι 25 Γεωργιανοί, τέσσερις Αλβανοί και ένας Βούλγαρος.

Το κύκλωμα δρούσε σαν οργανωμένη μαφία, με τα μέλη του να έχουν διασυνδέσεις με ενεχυροδανειστήρια και κλεπταποδόχους, ώστε να μπορούν να πουλούν τα κλοπιμαία τους. Τόπος συνάντησης για την οργάνωση ήταν κυρίως η πλατεία Βικτωρίας και ο Άγιος Παντελεήμονας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 137 κλοπές σε οικίες και τέσσερις ένοπλες ληστείες, επίσης σε σπίτια, από τις οποίες υπολογίζεται ότι οι δράστες έχουν αποκομίσει περισσότερα από 2.000.000 ευρώ, από το 2010, οπότε ξεκίνησε η εγκληματική δράση τους. Τη λεία τους την έστελναν κυρίως στη Γεωργία, μέσω ταχυμεταφορών.

Ads

Σε βάρος όλων εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών και ληστειών, καθώς και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Για την αναγνώριση των κλοπιμαίων, όλα τα ανευρεθέντα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να μπορούν να τα δουν οι πολίτες.

Η αστυνομία καλεί όσους πολίτες αναγνωρίσουν κάποια από τα κλοπιμαία που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα, να προσέλθουν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, από τις 09:00 έως τις 17:00 ή να επικοινωνήσουν απευθείας στο τηλέφωνο 210-8695532.