Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κατά παραγγελία ανθρωποκτονίες (συμβόλαια θανάτου), ληστείες, εκβιασμούς κ.λπ., προχώρησε η αστυνομία.

Ads

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, λόγω του ιδιαίτερου τρόπου συγκρότησης και δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας σχεδίασαν, μεθόδευσαν και εκτέλεσαν διπλή ανθρωποκτονία ζευγαριού αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, στις 3 Φεβρουαρίου του 2017, μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμεναν στο Περιστέρι, μπροστά στην 17χρονη κόρη τους και στον 28χρονο γιό τους.

Από την προσεκτική αυτοψία του τόπου του εγκλήματος, την ανάλυση του περιστατικού, το γεγονός ότι τα θύματα είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι, την απουσία ιχνών διάρρηξης και ενδείξεων πάλης ή αντίστασης, αλλά και από επιμέρους ερευνητικά δεδομένα η αστυνομία προσανατολίστηκε εξαρχής, σε υπόθεση «συμβολαίου θανάτου».

Πράγματι από την πολύμηνη έρευνα διακριβώθηκε όλη η αλληλουχία των γεγονότων, που επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία «κατά παραγγελία», η οποία δόθηκε με κίνητρο τις οικονομικές διαφορές που είχαν με το 53χρονο θύμα και με ταυτόχρονη δολοφονία της συζύγου του, για να μην υπάρχουν μάρτυρες.

Ads

Μετά από εκτεταμένες έρευνες σε περιοχές την Βορειοανατολικής Αττικής και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τους δράστες.

Αναλυτικά, συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα 29χρονος υπήκοος Αλβανίας και δυο ημεδαποί 32 και 20 ετών, που συγκροτούν τους φυσικούς αυτουργούς καθώς και 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μαζί με από ένα ακόμα ομοεθνή του, ο οποίος αναζητείται, αποτελούν τους εντολείς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του ζευγαριού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι δυο ηθικοί αυτουργοί χρωστούσαν μεγάλο χρηματικό ποσό στο 53χρονο θύμα και για το λόγο αυτό έδωσαν την παραγγελία για τη δολοφονία τόσο του ιδίου, όσο και της συζύγου του, με χρηματική αμοιβή 30.000 ευρώ για τον καθένα.

Όλοι οι συλληφθέντες αποδέχτηκαν πλήρως και περιέγραψαν επακριβώς τις πράξεις και τους ρόλους, που τους αποδίδονται στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας.

Κάποια από τα μέλη της οργάνωσης έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν. Ο 29χρονος υπήκοος Αλβανίας που συνελήφθη, έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης για τα αδικήματα – μεταξύ άλλων – της ληστείας, των κλοπών κατ’ εξακολούθηση, της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας, ενώ εκκρεμεί σε βάρος του Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και ο 53χρονος υπήκοος Αλβανίας που αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί, έχει κατηγορηθεί για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η δραστηριότητα της οποίας συνίσταται στη διάπραξη «κατά παραγγελία» ανθρωποκτονιών, καθώς και στην τέλεση ληστειών και εκβιάσεων, ενώ εκκρεμεί σε βάρος του Ένταλμα Σύλληψης για διεύθυνση εγκληματικής ομάδας, εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών, υποβλήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση.