Ένταση επικράτησε στην Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια σε κανάλια και ΜΜΕ με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Λοβέρδο, ύστερα από αναφορά της βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καββαδία στην υπόθεση της δημοσιοποίησης των οροθετικών γυναικών.

Ads

Αν και η κ. Καββαδία, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του Στρατή Λιαρέλη από τον Ant1, δεν αναφέρθηκε προσωπικά στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκνευρισμένος ζήτησε να πάρει το λόγο επί προσωπικού, το οποίο και του έδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Όπως είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει ψευδείς πληροφορίες καθώς όπως είπε την εντολή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των οροθετικών γυναικών είχε δώσει ο αρμόδιος εισαγγελέας και ο ίδιος δεν είχε καμία ανάμειξη.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν περαιτέρω όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος έδωσε το λόγο στον επόμενο βουλευτή για να συνεχιστεί η διαδικασία της εξέτασης του Στρατή Λιαρέλη. Ο Ανδρέας Λοβέρδος άρχισε να διαμαρτύρεται και να ζητά από τους υπόλοιπους βουλευτές να τον προστατέψουν, επειδή ο Σωκράτης Φάμελλος εκτίμησε πως δεν υπήρξε λόγος για να να γίνει παρέμβαση επί προσωπικού.

Ads

Ο Ανδρέας Λοβέρδος άρχισε να χτυπάει το χέρι του στο έδρανο και να υψηλούς τόνους έκανε λόγο για συκοφάντες και προσπάθεια φίμωσής του, υποστηρίζοντας πως επίτηδες αναπαράγεται αυτό το ψέμα για να εξοντωθεί πολιτικά.

«Δεν θα φοβηθώ επειδή χτυπάτε το χέρι στο τραπέζι» απάντησε σε αυστηρό ύφος ο Σωκράτης Φάμελλος, προσθέτοντας: «Δεν θα παραβιάσετε την κοινοβουλευτική σειρά, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα επί προσωπικού, δεν αναφέρθηκε το όνομά σας».

Ο Σωκράτης Φάμελλος εξήγησε, στη συνέχεια, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, ότι «ο κ. Λοβέρδος αμφισβητεί τον ρόλο του προεδρείου και θέλει να περάσει το δικό του, αλλά θα πρέπει να σεβόμαστε τους συναδέλφους». Στις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος περί υπουργού προπαγάνδας που επιδιώκει την εξόντωσή του, ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε: «Ο όρος υπουργός Προπαγάνδας θεωρείται απολύτως απαράδεκτος και επιστρέφεται».

Πάντως, αρετή ώρα αργότερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος επανήλθε στο θέμα ζητώντας από τον πρόεδρο της Επιτροπής να διαγραφούν από τα πρακτικά οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε εναντίον της Αννέτας Καββαδία και βουλευτών και υπουργών της κυβέρνησης.