Ένας άνδρας κουρδικής καταγωγής έχασε τη ζωή του από  έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Τριανδρία.
 Στo χώρο γύρω από την έκρηξη βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας καθώς και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής, που έχει αποκλείσει την περιοχή.  Εμφανείς είναι οι ζημιές και στην είσοδο της πολυκατοικίας. Την έκρηξη φαίνεται να προκάλεσε εκρηκτικός μηχανισμός.

Ads

 
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι μέσα στο διαμέρισμα βρισκόταν άνδρας, κουρδικής καταγωγής, ο οποίος διαμελίστηκε. Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία του θύματος.

Την υπόθεση εξετάζει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Από την έκρηξη, που σημειώθηκε σε υπόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Υψηλάντου, προκλήθηκαν ζημιές στις γύρω πολυκατοικίες και καταστήματα.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα φέρεται να σχετίζεται με ζευγάρι, το οποίο τον περασμένο Ιούλιο αναζητούσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, πρόκειται για έναν 50χρονο και μία 42χρονη, εις βάρος της οποίας εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές αρχές για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Αρβανίτης, ομάδα Tvxs Θεσσαλονίκης