«Ο Μακαριότατος δεν έκανε καμιά αναφορά στην ομιλία του σε δημοψήφισμα» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδιάρης. 

Ads

Υποστήριξε δε, ότι η Εκκλησία ποτέ δεν έχωσε τη μύτη της στα θέματα της Πολιτείας και αυτό που ζητά από την πολιτεία είναι ο σεβασμός του Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά την εισήγησή του στην Ιερά Σύνοδο, τάχθηκε κατά του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας ενώ προκάλεσε την Πολιτεία να επιχειρήσει διαχωρισμό «αν έχει τη συγκατάθεση του λαού». Η αναφορά αυτή ερμηνεύτηκε ως πρόκληση για δημοψήφισμα. 

Ο Χάρης Κονιδιάρης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, τόνισε επίσης ότι «ο Μακαριότατος δεν συζητά με τον υπουργό Παιδείας για το θέμα των Θρησκευτικών».

«Ο Αρχιεπίσκοπος διεμήνυσε στον κ. Φίλη ότι δεν πρόκειται να συναντηθεί μαζί του διότι στη διαδικασία αυτή υπήρξαν πάρα πολλά ψεύδη, ύβρεις και συκοφαντίες. Το μεγαλύτερο ψεύδος ήταν ότι διεξήχθη διάλογος» είπε χαρακτηριστικά. 

Ads

Έκανε επίσης λόγο για αντικληρικανιστές που μεταφέρουν στην Ελλάδα ό,τι «πιθηκιστικά» μοντέλα επικρατούν σε άλλες χώρες.

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Ιερώνυμος κινείται «στα χνάρια Χριστόδουλου» σημείωσε: «Άλλος ο βηματισμός του Χριστόδουλου και άλλος του Ιερώνυμου».