«Νόμος λένε είναι να μην αντιδράς ποτέ / με το κεφάλι σου σκυφτό πάντα να λες μονάχα ναι» τραγουδούν οι Κολεκτίβα. «Τον έναν τον επήρε ο νόμος  κι έγινε σύννεφο και καπνός/ τον άλλο τον επήρε ο δρόμος κι έγινε η πίκρα καθενός» έγραφε ο Μ. Ελευθερίου.

Ads

«Εδρανα και Νόμοι προστατεύουνε τους Κροίσους, χειροπέδες και πεντάπικρος καφές», ο Τριπολίτης, «…είμαι θυμα του νομου και της τάξης» ο Άσιμος, «κι ας έχω τις συνέπειες του νομου / συνένοχο στο φόνο δε θα μ’έχετε ο Τσακνής, «Είναι τυφλός του Λιντς ο νόμος» ο Νεγρεπόντης, «όλο νομοι κι αστυνόμοι» ο Παπαδόπουλος.

Η εκπομπή του tvxs στο Κόκκινο την Κυριακή 3 Απριλίου στις 11.00 π.μ. ακούει τραγούδια που μιλούν για νόμους με αφορμή την αλλαγή που έκανε το υπουργείο Δικαιοσύνης στο άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα για την εγκληματική οργάνωση, οδηγώντας στην φυλακή και τα πλημμελήματα. Σύμφωνα με τον Δικηγορικό Σύλλογο, καταργεί στην πράξη το τεκμήριο αθωότητας.

Ακούστε την εκπομπή «10 τραγούδια για μια είδηση» με τη Φωτεινή Λαμπρίδη. Κάθε Κυριακή 11.π.μ. στο Κόκκινο 105.5 ή διαδικτυακά εδώ

Ads